Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ποιά είναι η τουρίστρια.... "ελεγκτής";

GREECE        

Το κλίμα της αμφισβήτησης των νέων μέτρων που έστειλε στους δανειστές ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ποικιλοτρόπως. Καυστικά αλλά και ρεαλιστικά.
Τον χορό "έσυρε" το δημοσίευμα των FT που με τον τίτλο "Η Ελλάδα θέλει να κάνει τους τουρίστες... φοροεισπράκτορες!" παρέσυρε την WSJ, η οποία... το χόντρυνε, μιλώντας για «ξεκαρδιστικό σχέδιο" της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ". Εν συνεχεία το retweet του Νίξον με μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και η λεζάντα "Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής" άναψε φωτιά στα social media.

Το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ρευστότητα προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη χρεοκοπία και τονίζει ότι αν και η Αθήνα έστειλε νέα λίστα μεταρρυθμίσεων κοινοτικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμηνύουν στην Αθήνα πως απαιτούνται ακόμη αρκετά βήματα, προτού ληφθεί απόφαση για εκταμίευση κεφαλαίων προς την ελληνική οικονομία.
Σύσσωμος ο ξένος Τύπος αναρρωτιέται αν η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ποία είναι η διαφορά μεταξύ ενός έλληνα πελάτη τράπεζας και της ΕΚΤ; διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο "Βαρέλι χωρίς πάτο οι ελληνικές τράπεζες".

Ο σουηδός ΥΠΕΞ "σταυρώνει" τον Βαρουφάκη

Ο Μπιλντ έσπευσε να σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, γράφοντας: "Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να μπαίνουν στο ρόλο του εφοριακού... Καλά είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου