Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Απορρίφθηκε αίτημα του δήμου Πύργου για μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Στράτου...

epi-xytastratouΤη στιγμή που ο Περιφερειακός Σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων πρόκειται να αλλάξει, όπως ανακοίνωσε η Περιφερεια , ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν πριν λίγες μέρες η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσµου ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που κλήθηκε να συζητήσει αίτημα του δήμου Πύργου 

Για το 4ο θέµα ο Πρόεδρος κ. Στούπας ανέφερε ότι ο ∆ήµος Πύργου µε την υπ΄αριθ πρωτ 1082/8-12-2014 αίτησή του µας κάνει γνωστό ότι σύµφωνα µε την υπ΄αριθ 270606/6543/9-10-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας ,έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγο συσσώρευσης απορριµµάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Για το λόγο αυτό ζητάει να αποδεχτούµε το αίτηµά τους για την διάθεση των απορριµµάτων τους στο δικό µας ΧΥΤΑ για έξι µήνες , µε περίπου 1.500 τόνους ανά µήνα.

 Ο Πρόεδρος στην συνέχεια ανέφερε ότι ο όγκος απορριµµάτων που δέχεται το ΧΥΤΑ είναι είδη αρκετά µεγάλος από τα δικά µας απορρίµµατα . Επισημαίνεται ακόμη πως «Περίπου µέχρι τέλους του έτους θα έχει γεµίσει και το δεύτερο κύτταρο και θα πρέπει να προστατέψουµε το ΧΥΤΑ προκειµένου στο µέλλον να µην έχουµε τα ίδια προβλήµατα . Επιπλέον δεν είναι µόνο ο ∆ήµος Πύργου µε το συγκεκριµένο πρόβληµα .Πολλές αιτήσεις έχουµε λάβει το τελευταίο διάστηµα τις οποίες και απορρίψαµε για τον λόγο που αναφέρθηκε.»
 Το ∆.Σ. µετά από διαλογική συζήτηση Α Π Ο Φ ΑΣ Ι Ζ Ε Ι (Οµόφωνα ) : Απορρίπτει την αίτηση του ∆ήµου Πύργου για την αποδοχή στερεών αποβλήτων στο Χ.Υ.Τ.Α ΣΤΡΑΤΟΥ και ταυτίζεται µε την άποψη του Προέδρου ότι θα πρέπει να προστατέψουµε το ΧΥΤΑ προκειµένου να µην αντιµετωπίσουµε και εµείς τα ίδια προβλήµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου