Δεν γίνεται να καταργηθούν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, καθώς σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», υπάρχει συμβόλαιο που είναι δύσκολο να σπάσει.

Η στήλη αναφέρει ότι στη Βουλή ανακάλυψαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο, ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές θα έχουν και πάλι το βουλευτικό ι.χ. τους , τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, εκτός κι αν οι ίδιοι αρνηθούν να το παραλάβουν.

Το συμβόλαιο για το leasing έχει προπληρωθεί σύμφωνα με την στήλη για όλο το 2015.

Yπάρχει όμως και μια άλλη, πιό αληθοφανής ερμηνεία και δημοσιεύθηκε χθες:

Τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε η ίδια προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά ζητήματα, οι βουλευτές εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες την δυσαρέσκειά τους για την μείωση του βουλευτικού στόλου που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως δεν έχουν δικό τους όχημα και πως δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις μετακινήσεις στις εκλογικές περιφέρειες που είναι μακριά από την Αθήνα. "Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς" φέρεται να υποστήριξαν μερικοί από αυτούς οι οποίοι ζήτησαν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην προβεί σε οριζόντιες καταργήσεις του προνομίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση και ανέφερε πως προσανατολίζεται στο να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έθεσαν θέμα ασφάλειας και θεώρησαν πως ένας αστυνομικός δεν επαρκεί μια και υπάρχουν τα υποχρεωτικά ρεπό.