Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

O Τσίπρας θα χρειαστεί δύο ελικόπτερα για να... διαφύγει

 
O B., ιδιοκτήτης ταβέρνας, με μια οργισμένη κίνηση πετάει χαρτιά στο τραπέζι....
Ο ένας είναι λογαριασμός της ΔΕΗ, ύψους 2.888 ευρώ. Το άλλο είναι ένα πρόστιμο 623 ευρώ για το γεγονός ότι είχε στο μαγαζί του φέτα δίχως τιμολόγιο. Και ένα τρίτο για αντίστοιχο λόγο που του έβαζε πρόστιμο 500 ευρώ.

«Εάν αυτή είναι η σταθερότητα, τότε εγώ δεν θα ψηφίσω για τη σταθερότητα, αλλά ούτε για την αυτοκτονία».

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η αφορμή για τον Τούρκο δημοσιογράφο της «Χουριέτ» Μπουράκ Μπεκντίλ να διερωτηθεί: «Ποια είναι η ελληνική λέξη για την αυτοκτονία;». Λέει πως στο συγκεκριμένο νησί του Βορείου Αιγαίου, στο οποίο ζει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ταβέρνας, οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι για το τι θα πράξουν στις εκλογές. Ένας άλλος τού λέει πως αντιπαθεί βαθιά τη λαϊκιστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην αυτοκτονία: «Αν ανέβει, θα φτάσουμε στον πάτο».

Κατά τον Μπεκντίλ, η Ελλάδα του 2015 μοιάζει με την Τουρκία της περιόδου 2000-2001, μόνο που ο Ερντογάν δεν είναι ένας αφοσιωμένος χριστιανός ορθόδοξος, ούτε εθνικιστής. Για να συμπληρώσει: «Ο Τσίπρας, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχει συνενώσει στο κόμμα του κομμουνιστές όλων των αποχρώσεων: μέτριους αριστεριστές, την ''επαναστατική'' Αριστερά, άλλους με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αριστερούς που θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη και κάμποσους ακόμα».

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο Ηράκλειο, θέλοντας να κολακεύσει τους Κρητικούς, ο Τσίπρας είπε πως οι Ευρωπαίοι θα χορέψουν πεντοζάλη. Από εκείνη τη στιγμή κυκλοφορεί το εξής ανέκδοτο: Γιατί ο Πούτιν δεν μπορεί να βάλει στη γωνία τις αγορές; Επειδή δεν έχει κρητική λύρα για να παίξει πεντοζάλη και να χορέψουν στον σκοπό του οι αγορές! Και συνεχίζει ο Μπεκντίλ: «Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι ο Τσίπρας ενσωματώνει όλα τα ελαττώματα της τυπικής ελληνικής δημαγωγίας. Λέει στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει, σε πείσμα της λογικής. Εάν έρθει στην εξουσία και πράξει ό,τι έχει υποσχεθεί, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, να επανέλθει στη δραχμή και να κόψει χρήματα στο Εθνικό Νομισματοκοπείο. Είτε η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, είτε θα κηρύξει πτώχευση και θα πληρώνει τον στρατό των δημόσιων υπαλλήλων σε δραχμές. Ωστόσο, πολλοί ψηφοφόροι δεν φαίνεται να προβληματίζονται με τέτοια παζλ, ούτε με τη λογική. Έχουν μπει στη λογική να ψηφίσουν τον πολιτικό που υπόσχεται το αδύνατο. Όπως μου λέει ένας φίλος μου, ''η Ελλάδα κινδυνεύει να ενταχθεί στον Τρίτο Κόσμο''».

Ο ίδιος φίλος του δημοσιογράφου τού λέει και άλλα κι εκείνος τα μεταφέρει στη στήλη του: «Ο Τσίπρας θα χρειαστεί να φύγει με ελικόπτερο από τη στέγη ενός κυβερνητικού κτιρίου. Και επειδή δεν το θέλει, δεν θα πάει στη λογική της δραχμής. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να πάρει πίσω τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές. Το αντιλαμβάνονται άραγε αυτό οι ψηφοφόροι; Σχεδόν. Η ανησυχία τους είναι να απαλλαγούν από τα κόμματα που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση», για να συμπληρώσει ο δημοσιογράφος πως αυτή είναι μια ομοιότητα με την Τουρκία του 2000-2001. Και τονίζει πως οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν, κατ' ουσίαν, αν θα συνεχίσουν τις τρέχουσες πολιτικές ή θα τα σπάσουν με το παρελθόν, άρα θα ψηφίσουν Τσίπρα και θα κάνουν ένα άλμα στο κενό δίχως δίχτυ ασφαλείας που ονομάζεται ΕΕ.

Ο Μπεκντίλ λέει πως η κρυστάλλινη σφαίρα του φίλου του αποφαίνεται πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, θα συμβεί το εξής: «Μετά από λίγους μήνες ο Τσίπρας και οι ομάδες του θα χρειαστούν δύο ελικόπτερα για να ξεφύγουν από την οροφή κάποιου κτιρίου, κυνηγημένοι από τους ψηφοφόρους που πήγαν στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν ρύζι και δεν κατάφεραν να βρουν ούτε κόκκο, που ήθελαν να αγοράσουν χαρτί τουαλέτας και τους είπαν ότι υπάρχει έλλειψη και πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον τις σελίδες της καθημερινής εφημερίδας που εκδίδει το κόμμα, που ήθελαν να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους και ενώ ήξεραν πως κόστιζε 500 εκατομμύρια δραχμές, όταν έφτασαν στο ταμείο συνειδητοποίησαν πως κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δραχμές. Επίσης, θα χρειαστεί ένα δεύτερο ελικόπτερο για ασφάλεια, καθώς το πρώτο ενδέχεται να είναι χαλασμένο. Αυτό θα είναι ένα δώρο από τον σύντροφο Πούτιν της επίσης πτωχευμένης Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου