Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα του βουλευτή κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη των Ελλήνων πολιτών για τον τερματισμό της αναποτελεσματικής πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους λαούς της. Ταυτόχρονα ενσαρκώνει και την αναγκη ανασυγκρότησης της Ευρώπης των νεοφιλελεύθερων επιλογών που κυριάρχησαν την προηγούμενη περίοδο με πυξίδα την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη και βεβαίως την ανάπτυξη κι ευημερία.

Ευχή όλων αποτελεί η νέα Κυβέρνηση να καταφέρει να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες των προηγούμενων ετών, να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους προς   όφελος του ελληνικού λαού ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διευθέτηση του χρέους.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το αναμενόμενο. Το γεγονός δε ότι την τρίτη θέση τελικά την κατέλαβε η Χρυσή Αυγή, μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους της Παράταξης ότι οι επιλογές της έγιναν στο πλαίσιο ενός ιστορικού συμβιβασμού προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι στο επόμενο διάστημα ενόψει του Συνεδρίου μας να εργαστούμε συλλογικά για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της Παράταξης με στόχο να εκφράσουμε ξανά την κοινωνία και τα αιτήματά της.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν βουλευτή του Νομού. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους στήριξαν την Παράταξη σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη. Ευχαριστώ όλους όσους πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν. Τα πράγματα, άλλωστε, αλλάζουν μόνο μέσα από τη συμμετοχή.

Δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και του Νομού μας.

 

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου