Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις: Φυλακισμένος πρώην Υπουργός και δύο μεγαλοδικηγόροι σε κύκλωμα .... «νονών» της νύχτας

 Ραγδαίες εξελίξεις: Φυλακισμένος πολιτικός και δύο μεγαλοδικηγόροι στο τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών και «νονών» της νύχτας

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών και «νονών» της νύχτας που εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις Αρχές.

Λόγο της σοβαρότητας των στοιχείων η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, καθώς, εκτός των 16 κατηγουρουμένων, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 37 άτομα, ανάμεσά τους ένας πρώην υπουργός και δύο μεγαλοδικηγόροι.

Για την μεγάλη υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι τρεις βαρυποινίτες κατηγορούμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης.

Ο πολιτικός με το «βαρύ όνομα» 

Η τελευταία πολύ σημαντική εξέλιξη είναι πως στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα πολιτικού, πρώην υπουργού, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και φέρεται ως ηθικός αυτουργός βομβιστικής επίθεσης σε πολυκατάστημα ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν και δέσμευσαν 337.000 ευρώ που εξετάζεται αν προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Οι δεκαέξι συλληφθέντες ευθύνονται για τις βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτι ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γιάννη Σμπώκου, για την βομβιστική επίθεση στην πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, επίθεση της οποίας την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, η βόμβα σε σπίτι δικαστικού στην επαρχία και στην Αθήνα ενώ είχε «σφραγιστεί» συμβόλαιο σε βάρος εν ενέργεια υψηλόβαθμου δικαστικού προσώπου που τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία περιγράφεται με λεπτομέρεια η δράση κάθε ενός εκ των 37 κατηγορουμένων ενώ χαρακτηριστικό της σχέσης ποινικών και αντεξουσιαστών είναι το γεγονός ότι ένας από τους 37 κατηγορούμενους της οργάνωσης είναι ο καταζητούμενους για ληστείες Σπύρος Δραβίλας ο οποίος φέρεται να είναι στην ομάδα των υποστηρικτών του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη.

Επίσης κατηγορείται πασίγνωστος δικηγόρος των Αθηνών για χρηματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου όπως επίσης γυναίκα δικηγόρος η οποία αποτελούσε συνήγορο ενός εκ των εγκεφάλων της συμμορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου