Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κατεδαφίζονται τα ουροτήρια στο Κεφαλόβρυσο!

 

epi-asklipeio-nafpaktos
 
Την κατεδάφιση των κτηρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Ναυπακτίας τα οποία βρίσκονται στη συνοικία Κεφαλόβρυσο και στη θέση «Τσοκάρι» και συγκεκριμένα του παλαιού οικήματος των δημοτικών αποχωρητηρίων, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.
 
Εισηγητής του θέματος ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό της δημοτικής αρχής σχολιάζοντας και τη σχετική θέση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που κάνει λόγο για αισθητική όχληση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπείου που βρίσκεται στο σημείο. Σημειώνεται πως αποφάσεις για το θέμα έχουν λάβει τόσο η Τοπική Κοινότητα Ναυπάκτου όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
 
Σύμφωνος με την κατεδάφιση των κτηρίων δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Τσουκαλάς, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ευθύμιος Ζέλιος ζήτησε να ενημερωθεί εάν πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Ναυπακτίας στην τοποθετήτηση αποχωρητηρίων σε κάποιο άλλο σημείο της περιοχής.
 
Κατά την τοποθέτησή της η πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαρία Ζιαμπάρα αφού μίλησε για τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού χώρου και τα ευρήματα των αρμόδιων υπηρεσιών που φανερώνουν την ιστορικότητα του σημείου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα chairplan που αφορά στην ανάδειξη της καστρόπολης της Ναυπάκτου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο ρόλο που διαδραματίζει στο εν λόγω η περιοχή του Ασκληπείου. Παράλληλα ωστόσο, ζήτησε να ενημερωθεί και για το πού βρίσκεται η υπόθεση της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου, ο οποίος είχε προχωρήσει σε καταπάτηση μέρους της δημοτικής έκτασης.
 
«Είναι πράγματι προφανές ότι αυτή η αισθητική παρέμβαση θα είναι προς όφελος της πόλης» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, χαρακτηρίζοντας την ύπαρξη των αποχωρητηρίων ως «οπτική ρύπανση, αλλά και μολυσματική». Αναγνώρισε δε την ανάγκη για ύπαρξη αποχωρητηρίων στην περιοχή. Όπως επεσήμανε «μας έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα και θα το φέρουμε προς διαβούλευση«.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου