Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ: Σύντομα θα δικαιωθούμε

Σαμαράς: Παραμείναμε όρθιοι, θα ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και σύντομα θα δικαιωθούμε

Εξήγησε γιατί δεν έκανε την παράδοση-παραλαβή με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος υπερασπίστηκε τα ποσοστά της ΝΔ που κέρδισε και έκοψε κάθε συζήτηση για εσωκομματική αμφισβήτιση, στην πρώτη απολογιστική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος μετά τις εκλογές.

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει καταστροφική αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση, αλλά δημιουργική,
«Εγώ δεν θα λέω <όχι> σε όλα όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μένα. Μακάρι να κάνουν θετικά και να τα στηρίξουμε» είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς. Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης είναι αρνητικά.

«Ξανά προσέλαβαν, ξανά ιδιωτικοποίησαν, ξεκίνησαν ακόμη και αμφισβητήσεις στην πολιτική της ΕΕ» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός. Αποδίδοντας τις αρνητικές εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και στα spreads στις εξαγγελίες υπουργών της νέας κυβέρνησης.

«Είναι στον αέρα η συμφωνία με την Cosco που προκάλεσε και την επίσημη διαμαρτυρία της κινεζικής κυβέρνησης» τόνισε και ανέφερε και τις δηλώσεις περί κρατικοποίησης της ΔΕΗ μετά τις οποίες «πρώτος ο γνωστός κ. Φωτόπουλος  είπε ότι <ο αγώνας τώρα δικαιώνεται>».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Ολα αυτά, δεν θα αυξήσουν πάλι την ανεργία; Δεν θα αυξήσουν πάλι τα ελλείμματα;». Εκανε δε ειδική μνεία στις εξαγγελίες περί επιστροφής του ασύλου στα Πανεπιστήμια και περί επιστροφή των «αιώνιων φοιτητών». «Αν είναι δυνατόν!» σημείωσε με έμφαση.

Ο Α. Σαμαράς επεσήμανε ότι αν κέρδιζε η ΝΔ τις εκλογές, «θα ολοκληρώναμε την συμφωνία με τους εταίρους μας μέχρι τον Μάρτιο, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τις υποχρεώσεις τις χώρας και θα ξεκινούσαμε την συμφωνία για χρέος» για να ακολουθήσει η μείωση των φόρων όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. «Αν είχαμε κερδίσει, η χώρα θα συνέχιζε τον δρόμο της ανάπτυξης πολύ γρήγορα. Τώρα, πολύ φοβάμαι πως η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα» εκτίμησε.

Διεμήνυσε προς το ακροατήριο του ότι η ΝΔ «έμεινε όρθια στην πιο σκληρή στιγμή της ιστορίας της» προέβλεψε ότι «οι εξελίξεις σύντομα θα μας δικαιώσουν» και προειδοποίησε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για χαλάρωση ούτε για εσωστρέφεια».

Γιατί μείναμε όρθιοι

Ο Α. Σαμαράς, εξήγησε με παραδείγματα και αριθμούς ότι η ΝΔ έχασε το μικρότερο ποσοστό (1,8% του εκλογικού σώματος) στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Επεσήμαε δε ότι η ΝΔ κέρδισε πίσω 420.000 ψηφοφόρους που δεν την είχαν ψηφίσει στις ευρωεκλογές ενώ ανέφερε και συγκεκριμενες περιφέρειες όπου το κόμμα αύξησε τα ποσοστά του ή είχε οριακή υποχώρηση. «Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη και ότι δεν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα» τόνισε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος που δεχθήκαμε όταν κυκλοφόρησαν φήμες για τερατώδη ποσοστά διαφοράς, οδήγησε κάποιους να μην πάνε στην κάλπη.

Το γεγονός ότι συγκρατήσαμε τις δυνάμεις μας, δείχνει ότι το μήνυμά μας πέρασε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ που αρνήθηκε ότι προεκλογικά έπαιξε με τον φόβο. «Δεν καλλιεργήσαμε τον φόβο όπως είπαν κάποιοι. Είπαμε αλήθειες» τόνισε.

Επανέλαβε πολλές φορές ότι η δικαίωση για τα όσα έλεγε η ΝΔ θα έρθει πολύ σύντομα και σημείωσε: «Οποιος δικαιώνεται, δεν επιτρέπεται να έχει ούτε ενοχές ούτε φοβίες. Χρειάζεται να μείνει όρθια και δυνατή η ΝΔ για να σταθεί όρθια η χώρα. Εμείς μείναμε όρθιοι και εκείνοι είναι τώρα ενώπιον των ευθυνών και των αντιφάσεών τους. Πολύ σύντομα αυτή η παράταξη θα κληθεί και πάλι να παίξει τον ιστορικό της ρόλο».

Γιατί δεν πήγε στο Μαξίμου να παραδώσει στον Τσίπρα

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε και για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνήθηκε να παραστεί στο Μαξίμου και να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι ανησυχητικό ότι τώρα χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να πλήξουν την ΝΔ» είπε με έμφαση και έδωσε την εκδοχή του: «Ο ίδιος τηλεφώνησα στον Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ. Την επομένη, το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου για να ζητήσει απλώς πληροφορίες. Καμιά εικόνα δεν έδωσε για το πότε θα πάει για να είμαι και εγω εκεί. Δεν είχα καμιά πρόθεση να μην είμαι τυπικά παρών» είπε σε μάλλον απολογητικούς τόνους ο πρώην Πρωθυπουργός.

Προειδοποίησε δε πως στο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν την ΝΔ και να την βυθίσουν στην εσωστρέφεια πριν καταλάβει ο ελληνικός λαός την δικαίωσή μας».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου