Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ξαναγιεννιέται η Αθλητική Ακαδημία Ναυπάκτου

 


Όπως όλοι γνωρίζετε, το έτος 2011, το αθλητικό σωματείο «Αθλητική Ακαδημία Ναυπάκτου» αποφάσισε και ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του, μετά από δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς προσφοράς στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους μεταξύ των νέων της πόλης μας, κυρίως μέσω των συμμετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας του, σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Ν.Α.

Εντούτοις, επειδή υγιή αθλητικά σωματεία, με ιστορία στο χώρο και ορθή πολιτική και φιλοσοφία, δεν πρέπει να απέχουν από την ενεργό δράση, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του σωματείου, υπό νέα διοίκηση, με την συμμετοχή της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδας στην Γ’ Κατηγόρια του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Ν.Α, με σκοπό πάντοτε την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους των νέων της πόλεως Ναυπάκτου.

Βασικός στόχος της νέας διοίκησης είναι η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας, αποτελούμενη από παίκτες που θα εφοδιαστούν με τα κατάλληλα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά προσόντα, που θα βοηθηθούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της αυτοπεποίθησής τους, και που με την σωστή τους προετοιμασία θα έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία ως σύνολο στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας. Για το λόγο αυτό κατάφερε και ενέταξε στο δυναμικό της πρόσωπα με εξέχουσα ποδοσφαιρική εμπειρία και αθλητική παιδεία, που εγγυώνται την πορεία της ομάδος προς την κορυφή. Έτσι η τεχνική ηγεσία της ομάδος ανατέθηκε στον έμπειρο προπονητή κ. Σταύρο Σταύρου, η εκγύμναση των παικτών στον απόφοιτο Τ.Ε.Φ.Α.A. της Γυμναστικής Ακαδημίας Τρικάλων κ. Αλέξιο Χαρακίδα, ενώ αρωγός στο έργο της Διοίκησης για την επιστροφή της ομάδος στην ενεργό δράση, ως επιστημονικός συνεργάτης της θα είναι ο Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.A. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αριστομένης Σωτηρόπουλος

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Σωματείου για την επαναλειτουργία του και την αναγέννηση της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

" Μετά από δύο χρόνια αδράνειας, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα της κοινωνίας εν μέσω οικονομικής κρίσης και επιθυμώντας την πνευματική ανάπτυξη των νέων μέσω της καλλιέργειας του αθλητικού ιδεώδους αποφασίσαμε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μακροσκελών συζητήσεων, την επαναλειτουργία του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ».

Σκοπός του συλλόγου, είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, η καλλιέργεια της φιλίας και της αγάπης μεταξύ των νέων της πόλεως της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδέλφωσης.

Για το λόγο αυτό και με σκοπό πάντοτε την ομαλή λειτουργία της ομάδος και του σωματείου εν γένει, αλλά και την εφαρμογή καινοτομιών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από ενεργά πρόσωπα διαφορετικών γενεών, ώστε να συνδυάζονται η ενεργητικότητα, οι νέες ιδέες και η αυτοπεποίθηση των νεοτέρων με την εμπειρία και σοφία των γηραιότερων. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πρόσωπα που με την ιδιαίτερη αγάπη και τον σεβασμό που τους διακρίνουν προς το Σύλλογο, την ιστορία του, αλλά και τον αθλητισμό, υπόσχονται ότι με την σκληρή ομαδική εργασία τους θα προσφέρουν το καλύτερο δυνατό σε κάθε νέο της πόλης μας ως άτομο, αλλά και ως μέλος της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας μας.

Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια μας και αρωγοί στην επίτευξη των στόχων μας θα είναι:

Ο κ. Σταύρος Σταύρου, από την θέση του Προπονητή, ο οποίος έχει να επιδείξει,

με Ατρόμητο Αντιρρίου: Πρωτάθλημα, με Ακαδημία Ναυπάκτου: Πρωτάθλημα και με Απόλλωνα Ευπαλίου: Κύπελλο, επιπλέον διετέλεσε προπονητής στον Άρη Αιτωλικού, Α.Ε Τρικόρφου , Απόλλωνα Ευπαλίου , Ακαδημίες Ολυμπιακού (kick-off) και βάσει της ισχύουσας ταξινόμησης είναι πιστοποιημένος με πτυχίο κλάσης UEFA Β΄ και η εξέλιξη του ως προπονητής, πέραν της ποδοσφαιρικής παιδείας και της σωστής φιλοσοφίας που τον διακρίνει βασίζεται και στην τακτική παρακολούθηση σεμιναρίων προπονητικής.

Ο κ. Αλέξιος Χαρακίδας, από την θέση του Γυμναστή της ομάδας ο οποίος έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στην ομάδα Κ17 του ΠΑΣ Ιωαννίνων και στον Ναυπακτιακό Αστέρα καθώς επίσης και σαν γυμναστής/προπονητής στις ακαδημίες των γηπέδων 7Χ7 MARACANA και WEMΒLEY.

Και ο κ. Αριστομένης Σωτηρόπουλος Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α του Πανεπιστημίου Αθηνών ως επιστημονικός συνεργάτης της ομάδος έχει στην προϋπηρεσία του περγαμηνές αφού έχει διατελέσει γυμναστής σε πολλές Π.Α.Ε Α,Β,Γ Εθνικής ,έχει δικά του συγγράμματα-βιβλιογραφίες για το ποδόσφαιρο, κατέχει ακόμη πτυχία φυσικοθεραπείας όπως και αθλιατρικής, και συγχρόνως συμμετέχει σε όλα σχεδόν τα σεμινάρια του ποδοσφαίρου σαν ομιλητής στην χώρα μας , αλλά και στο εξωτερικό, και έχοντας άριστες φιλικές σχέσεις εδώ και χρόνια συνοδεύει σε κάθε βήμα τον προπονητή μας κ. Σταύρο Σταύρου.

Κλείνοντας σαν νέα Διοίκηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους είναι κοντά μας σε αυτήν την νέα μας προσπάθεια, να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα εργαστούμε σκληρά για το καλύτερο του Συλλόγου και να ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες της περιοχής μας καλή ποδοσφαιρική σεζόν.

Με τιμή,

Δ.Σ. ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου