Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ετσιθελικές Αποφάσεις Δημάρχου

 
Δεν συμπεριέλαβε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας της Δευτέρας το Αίτημα του Συλλόγου Γολεμίου στην διένεξή του με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραλή.
Το όλο θέμα έχει αναδείξει στο τελευταίο φύλο της η Εφημερίδας «νέο Άστρο»!

Η εφημερίδα έγραφε, μεταξύ άλλων:

Συχωριανός
Κουβαλώντας…απωθημένα!
παίρνει την χρήση του Σχολείου Γολεμίου από τον Σύλλογο
Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι Γολεμιώτες από την «Απόφαση» του συχωριανού τους αντιδημάρχου Δήμου Ναυπακτίας κ. Νικ. Καραλή να ζητήσει από το Δ.Σ. του Συλλόγου να «αδειάσει» το Σχολείο του χωριού, απαγορεύοντας έτσι την χρήση του για Πολιτιστικούς λόγους, όπως του είχε παραχωρηθεί με απόφαση του δημ. Συμβουλίου Αποδοτίας πριν από 12 σχεδόν χρόνια !
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές «ο κ. Καραλής περίμενε πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή της «εκδίκησης» επειδή   .........................................................................................................................................................................
Το πλήρες χρονικό της υπόθεσης, περιγράφεται στην παρακάτω επιστολή που απέστειλε ο κ. Θανάσης Κοντογιάννης προς τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουλέ και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, από τους οποίους ζητούσε να εισαχθεί το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση ανανέωσης της αδείας «χρήσης του Σχολείου» από τον Σύλλογο.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
               ΓΟΛΕΜΙΩΤΩΝ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
                       «Η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Αθήνα  23/5/2011

                                                                                    Προς τον κ. Γιάννη Μπουλέ
                                                                         Δήμαρχο Ναυπακτίας   

                                                                                                                                             Κοινοποίηση:
                                                                                               Στους επικεφαλείς των  Δημοτικών Παρατάξεων
                                                                                       του Δήμου Ναυπακτίας   κ.κ. Αθανάσιο Παπαθανάση,
                                                                     Ανδρέα Κοτσανά, Κώστα Καρακώστα
                       
ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση Δημοτικού Κτηρίου»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
          Με την παρούσα μου επιστολή, θέλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι:
1.-            Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γολεμιωτών, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, στεγάζει μέρος των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού το οποίο μας είχε παραχωρηθεί με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου του π. Δήμου Αποδοτίας.
Το εν λόγω κτήριο, το οποίο ομολογουμένως ήταν σε άθλια κατάσταση, ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Αποδοτίας και την Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, μετά από μεγάλες προσπάθειες και πολλάκις με προσωπική εργασία των μελών του, κατόρθωσε να επιφέρει γενική επισκευή του και να το καταστήσει λειτουργικό για τις ανάγκες του και κέντρο αναφοράς για τους συγχωριανούς,
Συγκεκριμένα μετέτρεψε το προαύλιο σε μια υπέροχη πλατεία, κατασκεύασε τοιχία 60μ. με καγκελωτή περίφραξη, πλακόστρωτο, παιδική χαρά, μπασκέτες άθλησης, αποθήκη 35 τ.μ. και τουαλέτα.
Ο εσωτερικός χώρος του πάλαι ποτέ Σχολείου άλλαξε ριζικά! Αλλάχτηκαν τα πορτοπαράθυρα, στρώθηκε το δάπεδο με πλακάκια, κατασκευάστηκε Αγροτικό Ιατρείο και για τις ανάγκες του Συλλόγου τοποθετήθηκαν ντουλάπια ενώ αγοράστηκαν  επαγγελματικά ψυγεία, είδη εστίασης (σερβίτσια) και τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση 300 και πλέον ατόμων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, για να γίνουν όλα αυτά ξοδεύτηκαν πάνω από 100.000€, τα περισσότερα (60%) από το φτωχό Ταμείο του Συλλόγου και με μεγάλο αγώνα τόσο του Δ.Σ. όσο και των μελών του, φυσικά από αγάπη προς τον τόπο που μας γέννησε ή μας κληροδότησαν οι γονείς μας.
2.-            Επειδή τον τελευταίο καιρό χρειάστηκε να προβούμε σε επισκευή ορισμένων ντουλαπιών, διαπιστώσαμε την ύπαρξη προβλήματος του κτηρίου.
                Αμέσως ενημέρωσα τηλεφωνικώς, προσωπικά, τον συγχωριανό μας αντιδήμαρχο κ. Καραλή και του ζήτησα να μας βοηθήσει!..  Δυστυχώς, όμως, αντ’ αυτού πήρα την εξής απάντηση:
.........................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................
Για να πάρω, σε έντονο ύφος, την προσβλητική για τους θεσμούς απάντηση του κ. Καραλή:
«Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Μπουλές…. Εδώ κουμάντο κάνω ΕΓΩ»!!!

                Κύριε Δήμαρχε και Κύριοι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων προς τους οποίους κοινοποιώ την παρούσα:
                ....................................................................................................................................................................................
                Επαφίεμαι, τόσο εγώ όσο και οι συγχωριανοί μου μέλη του Συλλόγου, στην γνωστή σας ευαισθησία για τον τόπο μας και παρακαλώ όπως επικαιροποιήσετε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Απόφαση του π. Δήμου Αποδοτίας και μας παραχωρήσετε προς χρήση το π. Δημοτικό Σχολείο Γολεμίου.
                Εξάλλου το καλοκαίρι έρχεται και θέλουμε να προβούμε στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε να είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τις δικές μας πατροπαράδοτες εκδηλώσεις στις οποίες, φυσικά, από τώρα είστε προσκεκλημένοι.
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Κοντογιάννης
Πρόεδρος Συλλόγου Γολεμίου
===============================

                Στο πρώτο δημοτικό Συμβούλιο που έγινε, ο δ.σ.  της αντιπολίτευσης κ. Θ. Κοτρωνιάς, αφού ανέγνωσε την επιστολή, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός Ημερησίας Διάταξης αλλά… Ο Δήμαρχος κ. Μπουλές, δήλωσε πως: «Δεν.. γνωρίζει το θέμα» (!!!) και το παρέπεμψε σε επόμενη Συνεδρίαση!.. Βέβαια, αυτή η θέση του κ. Δημάρχου, θεωρείται ως «κερδοσκοπική» ή ακόμα και προς αποφυγή κάποιας κόντρας με τον.. αντιδήμαρχό του, καθόσον είναι γνωστές οι απόψεις του στην παραχώρηση δημοτικών Σχολείων σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που το ζήτησαν!
                Μάλιστα, υπάρχει και πρόσφατη παρόμοια θετική απόφαση του δημ. Συμβουλίου σε αίτημα του Συλλόγου Καταφυγιωτών στο οποίο , Εισηγητής ήταν ο…. κ. Καραλής και σας την παραθέτουμε:
………………………………………………………………………………………………………………………
Στη Ναύπακτο σήμερα 15 Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία (Θεμιστοκλή Αθανασιάδη Νόβα και Αρβανίτη, βορειοδυτική αίθουσα), ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 14439/11-5-2011 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου του, η οποία επιδόθηκε σε όλα τα μέλη του συμβουλίου και στον κ. δήμαρχο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) όπως ισχύουν.
…………………………………..
Στη συνεδρίαση παρών ήταν επίσης ο Δήμαρχος κ. Μπουλές Γιάννης. Παρών ήταν επίσης και ο ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασημακόπουλος Δημήτριος.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία με την παρουσία 21 δημοτικών συμβούλων από το σύνολο των 27 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε το 18ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Αίτημα της Αδελφότητας των εν Αθήναις και Απανταχού Καταφυγιωτών
Ναυπακτίας για την παραχώρηση της χρήσης του πρώην δημοτικού σχολείου της τοπικής κοινότητας Καταφυγίου δημοτικής ενότητας Αποδοτίας».
Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κος Καραλής αναφέρθηκε στο θέμα πρότεινε να εγκριθεί το αίτημα των Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας και να παραχωρηθεί η χρήση του πρώην δημοτικού σχολείου για τους σκοπούς που αναφέρονται στο υπό αριθ.πρωτ.745/23-3-2011 έγγραφό τους.
Η αναλυτική συζήτηση για το θέμα αυτό περιλαμβάνεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της απόφασης αυτής.
Οπότε το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίνει το αίτημα των Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας και παραχωρεί τη χρήση του πρώην δημοτικού σχολείου για τους σκοπούς που αναφέρονται στο υπό αριθ.πρωτ.745/23-3- 2011 έγγραφό τους.
Οπότε συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται όπως πιο κάτω:
Ο Πρόεδρος                     Ο γραμματέας                          Τα μέλη
                                                            Υπογραφή                         Υπογραφή                       Υπογραφές

Ακριβές αντίγραφο
Ναύπακτος 16/5/2011
Ο ειδικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου
Ασημακόπουλος Δημήτρης

Όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα με την χρήση του Δημοτικού Σχολείου Γολεμίου από τον εν Αθήναις Σύλλογο του χωριού, δημιουργήθηκε «εκ του μη όντως» και από τα «απωθημένα» του κ. Καραλή προς τους συχωριανούς του, με την ανοχή του κ. Μπουλέ που ίσως, όπως λέγεται, ανάλογα να φέρει και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας!
.....................................................................................................................................................................................................

Βέβαια το θέμα θα έχει συνέχεια και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.....
Πόσο μάλλον τώρα που ο κ. Δήμαρχος   "συμπλέει" με τον... Αντιδήμαρχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου