Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΑ - "Μια φωτοβολίδα ήταν οι.... αδειοδοτήσεις και πάει"!

Απίστευτη ανατροπή!

Απίστευτη ανατροπή! 
Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα και το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο δίμηνο με τις αδειοδοτήσεις! Η ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA, προσανατολίζονται στο να τινάξουν έτσι ξαφνικά στον αέρα όλο το σύστημα αδειοδότησης που ίσχυε μέχρι τώρα και οι διαδικασίες που προηγήθηκαν να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων! Πώς; Με κατάργηση της αδειοδότησης για τη Β’ Εθνική και τη συμμετοχή του ΟΦΗ και των Τρικάλων στα πλέι οφ!

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τέθηκε το θέμα ως εξής: Ο Ιταλός αξιωματούχος ανέφερε πως τα κριτήρια αδειοδότησης που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα για τις ομάδες της Β’ Εθνικής που διεκδικούν την άνοδο, είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, σε βαθμό που δύσκολα τα συναντάς σε δεύτερη κατηγορία άλλη ευρωπαϊκής χώρας. Επεσήμανε, μάλιστα, πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα και απαραιτήτως μια περίοδο προσαρμογής ώστε σταδιακά να πληρούν τα κριτήρια που ισχύουν για τη Σούπερ Λίγκα.

Το σενάριο που προκύπτει από τα παραπάνω και το οποίο πιθανόν να επιβεβαιωθεί από την επιστολή που θα στείλει ο Τζιάνι Ινφαντίνο έως το τέλος της εβδομάδας, είναι να μην ισχύσει για φέτος η αδειοδότηση της Β’ Εθνικής! Κάτι που αυτομάτως θα σημαίνει πως τα πλέι οφ της κατηγορίας θα ξεκινήσουν άμεσα με τη συμμετοχή τόσο του ΟΦΗ, όσο και των Τρικάλων που δεν αδειοδοτήθηκαν!

Πληροφορίες του www.sport-fm.gr, αναφέρουν, πως το παραπάνω σενάριο φέρεται να το έχει προτείνει η ίδια η ΕΠΟ στην UEFA, ώστε να βγει άμεσα από τη δύσκολη θέση που την έχει φέρει ο ΟΦΗ με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για αδιανόητη ανατροπή στα δεδομένα, αλλά και μια αναμφισβήτητη ήττα για την ΕΠΟ! Ένας κανονικός διασυρμός, διότι φτάσαμε μέχρι εδώ καθαρά λόγω της αδυναμίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να επιβάλει τις αποφάσεις των επιτροπών της και της ατολμίας της να εφαρμόσει τους κανονισμούς της περί απαγόρευσης προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, που για χρόνια ολόκληρα το είχε κάνει σημαία για το περίφημο αυτοδιοίκητο, που αποδεικνύεται της πλάκας.

Επίσης, αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα έχει ενδιαφέρον και η άποψη της Σούπερ Λίγκας, που πιθανόν θα αναγκαστεί να δεχτεί στις τάξεις της ομάδα, η οποία δεν θα έχει αδειοδοτηθεί και δεν θα πληροί τα ίδια κριτήρια με τις υπόλοιπες ΠΑΕ.

Άρης Ασβεστάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου