Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αρχιτέκτονες-Πολ. Μηχανικοί: "Όχι στην κατεδάφιση της Εκκλησίας"



Ομόφωνες ήταν οι Αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων  Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών Ναυπακτίας που έληξαν πριν λίγο με τις οποίες αποφάνθηκαν πως "είναι εφικτή και συμφέρουσα η επισκευή του Ι. Ναού Κοιμήσεως στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου"!

Να θυμίσουμε πως στον εν λόγω Ι. Ναό, το καλοκαίρι, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε την σκεπή και το εσωτερικό του και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να τον... "γκρεμίσει"!

Οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών Ναυπακτίας συνήλθαν μετά από αίτημα μελών του και είχαν μοναδικό θέμα συζήτησης την "Επισκευή ή κατεδάφιση του ιστορικού Ενοριακού Ι. Ναού της Παλαιοπαναγιάς".

Επίσης και σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε συζήτηση επί του θέματος που έγινε στη Συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος πρότεινε "να εξεταστεί αλλά και να εξαντληθεί η περίπτωση ανακαίνισης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Παλαιοπαναγιάς,από κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την στατικότητα την αρχιτεκτονική μορφή"...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου