Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνεργεία χτίζουν μάντρες και τις γκρεμίζουν οι..... ρομά !

          
main-dak-mantres
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο ΔΑΚ Αγρινίου, πίσω από το βοηθητικό γήπεδο, όπου από το πρωί συνεργείο πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης μάντρας που ήταν γκρεμισμένη. Προκειται για μια συνολική εργολαβία που έχει αναλάβει ιδιώτης που περιλαμβάνει και άλλες παρεμβάσεις στο ΔΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr μόλις οι εργασίες ολοκληρώθηκαν,  ομάδα ρομά, γκρέμισε την μάντρα, αχρηστεύοντας ουσιαστικά το έργο! Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, όμως πλέον η ζημιά είχε γίνει και οι ρομά είχαν εξαφανιστεί. Πρόκειται για ένα από τα σημεία όπου ρομά εισέρχονται εντός του ΔΑΚ και προβαίνουν σε κλοπές, που αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε βάρος των αθλούμενων.

«Δυστυχώς πρόκειται για μια κατάσταση που είναι γνωστή και που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον σπασμωδικά. Χρειάζεται όμως μια συγκροτημένη και συνολική διαχείριση, διαφορετικά το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται» δηλώνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης.
Η κατάσταση με τον οικισμό των ρομά που γειτνιάζει με το ΔΑΚ είναι δύσκολα διαχειρίσιμη και από την πλευρά του δήμου θα υποβληθεί μήνυση κατ’αγνώστων για τις φθορές.

 Από εκεί και πέρα όμως η παραβατικότητα στην περιοχή φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τα όρια της λεγόμενης «μικροεγκληματικότητας» μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες άνθρωποι του δήμου επιχείρησαν να προσεγγίσουν άλλο οικισμό κοντά στο ΚΤΕΟ και αντίκρισαν οπλισμένους ρομά με αποτέλεσμα να τραπούν σε άτακτη φυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου