Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ξύπνησαν οι μνήμες της δολοφονίας στο Λιβαδάκι

epi-kynigos-oplo-fysiggia 

15 χρόνια φυλάκιση για τον 38χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του στο Λιβαδάκι Ναυπακτίας- διχάστηκε η οικογένεια στη δίκη που έγινε στη Λευκάδα
Τεράστιο υπήρξε το σοκ για την τοπική κοινωνία το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου του 2013, στο άκουσμα της είδησης πως 37χρονος ,τότε, κάτοικος του χωριού Λιβαδάκι του δήμου Ναυπακτίας , αφαίρεσε με κυνηγετική καραμπίνα τη ζωή του 60χρονου γαμπρού του και χτύπησε με το κοντάκι του όπλου την 30χρονη αδερφή του, με το σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα έντρομα μάτια του 8χρονου γιού του ζεύγους και ανιψιού του δράστη.

Ο 37χρονος πυροβόλησε τον γαμπρό του στον μηρό και ο δεύτερος πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αφορμή ήταν τουλάχιστον ασήμαντη, αφού το επεισόδιο, που έγινε σε απομακρυσμένη περιοχή, μέσα σε λιβάδι, προκλήθηκε για το που ο κάθε ένας από τους δύο κτηνοτρόφους θα έβοσκε τα ζώα του.  Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ του δράστη και του θύματος, δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλές, για λόγους άλλους, που αρκετές φορές αναφέρθηκαν στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης που έγινε στο κακουργιοδικείο Λευκάδας πριν από μερικές μέρες.

Μια δίκη που διήρκησε από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με πολλές καταθέσεις μαρτύρων. Μάρτυρες, με συγγένεια πρώτου βαθμού μεταξύ τους, που διχάστηκαν, χωρίστηκαν σε «στρατόπεδα», με τους μισούς να στέκονται στο πλευρό της χήρας και τους άλλους μισούς να υπερασπίζονται τον δράστη, αδερφό της πρώτης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδερφών χάλασαν, όταν η σύζυγος του θύματος «κλέφτηκε» με τον εκλιπόντα. Η μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του ζευγαριού αναστάτωσε την οικογένεια και ιδιαίτερα τα αδέρφια της γυναίκας του θύματος, που δεν φαίνεται να είδαν ποτέ με καλό μάτι τον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγο της.

Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν μόνο όταν τα αδέρφια έχασαν τον πατέρα τους, λίγο όμως τα λόγια του κόσμου που εύκολα διαδίδονται στις τόσο μικρές κοινωνίες, λίγο το κακό παρελθόν, η περίοδος αυτή δεν κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια.

Κάποια από τα υπόλοιπα αδέρφια των αντιδίκων δεν προσήλθαν καν στο δικαστήριο της περασμένης Πέμπτης, ένας κατέθεσε υπέρ του κατηγορουμένου, άλλος στάθηκε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής. Η ένταση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας ήταν πολύ έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ήταν σε άμυνα, ότι προηγήθηκε δηλαδή επίθεση από το θύμα με τη γκλίτσα που κρατούσε για τη βοσκή. Είπε ακόμη πως πυροβόλησε προειδοποιητικά, χωρίς να έχει σκοπό να σκοτώσει. Ισχυρίστηκε δε πως βρίσκονταν σε βρασμό ψυχικής ορμής. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, το οποίο όμως δεν τον έκρινε ένοχο για φόνο, αλλά καταδίκασε τελικά τον κατηγορούμενο σε 15 χρόνια φυλάκισης για πρόκληση θανατηφόρου βαριάς σωματικής βλάβης, και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στην αδερφή του.

Αναμένεται ο κατηγορούμενος να ασκήσει έφεση, για να επιδιώξει μείωση της ποινής.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη – εφημερίδα «Γεγονός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου