Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Φθηνές διακοπές σε δικαιούχους του ΟΓΑ

Φθηνές διακοπές και σε 180.000 δικαιούχους του ΟΓΑ

Μετά τους εργαζόμενους και τους ανέργους , 180.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του Οργανισμού για το 2014. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας» που θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης προβλέπεται επιδότηση διακοπών για 115.000 αγρότες, ιαματικός τουρισμός για 15.000 και εκδρομές για άλλους 50.000. Ακόμη το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.
Συγκεκριμένα:
α) 115.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
β) 15.000 συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
• Στο εκδρομικό πρόγραμμα 50.000 άτομα, εκ των οποίων,5.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, 7.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 2 ήμερες εκδρομές και 38.000 άτομα μονοήμερες εκδρομές.
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, 93.000 άτομα.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, 300.000 άτομα εκ των οποίων 200.000 άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες 300 άτομα.
• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς 1250 άτομα.
• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών 10.000 άτομα.
Ποιες είναι οι προυποθέσεις χορήγησης των παροχών από την Αγροτική Εστία:
− Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
− Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης
− Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι των δικαιούχων , που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου