Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πίσω από τη βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την αποστολή του δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, έπειτα από ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον σύμπραξη μεταξύ παλιάς και νέας τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το DNA του καταζητούμενου τρομοκράτη βρέθηκε στη συνδεσμολογία της βόμβας, γεγονός που δείχνει ότι ο Ξηρός ενεπλάκη και στη δημιουργία της.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μία μέρα μετά την ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος από την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες» από τη στιγμή της απόδρασή του, μέλη της οποίας του παρέχουν κάλυψη και χώρους διαμονής.
Βέβαια οι ...διαπραγματεύσεις και η ...συμφωνία για την ένταξή του στην εν λόγω τρομοκρατική ομάδα, φαίνεται ότι είχαν γίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού, αφού, σύμφωνα με την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο Ξηρός και μέλη των «Πυρήνων» είχαν κάνει μαζί ρεβεγιόν.
Μάλιστα ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε καταθέσει ότι ο Ξηρός είχε αρχίσει τις επαφές με τα φυλακισμένα στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών μέλη των «Πυρήνων», δύο χρόνια πριν από την απόδρασή του.

Πως είχε σταλεί και τι περιείχε η βόμβα
Μισό κιλό δυναμίτιδα, μπαταρία, πυροκροτητή, βίδες και καρφιά περιείχε το δέμα που στάλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας Φωκίδας μαζί με την αλληλογραφία και εξουδετερώθηκε από τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο εκρηκτικός μηχανισμός έγραφε ως αποστολέα «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το διοικητή του αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Το γεγονός ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά, δείχνει ότι οι εμπνευστές και εκτελεστές της αποστολής ήθελαν να υπάρξουν πολλά θύματα, αφού εάν τελικά γινόταν έκρηξη τα μεταλλικά αυτά αντικείμενα θα διασκορπίζονταν και θα προκαλούσαν τραυματισμούς σε όσους ενδεχομένως βρίσκονταν στην ακτίνα δράσης.

Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο που είχαν αφαιρεθεί οι σελίδες και έφερε συσκευή παγίδευσης που θα πυροδοτούσε την εκρηκτική ύλη, στην περίπτωση που κάποιος άνοιγε το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου