Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Βόλεϊ Ανδρών: Εκτός τελικού η Ομόνοια



Τερματικό σταθμό είχε το ταξίδι της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η νεοφώτιστη στην κατηγορία Ομόνοια κατάφερε να μπει στην τετράδα των play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, αλλά αποκλείστηκε από τον καλύτερό της Απόλλωνα Πάτρας με 3-1 νίκες στους αγώνες της ημιτελικής φάσης.
 
Ομόνοια και Απόλλων ξεκίνησαν τη σειρά των ημιτελικών των play off με 1-1 νίκες, προίκα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Απόλλωνας κατάφερε να νικήσει την Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου, στην Πάτρα 3-1 σετ, σε ένα παιχνίδι όπου οι Ναυπάκτιοι έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία των Καραπίτα-Λεβέντη. Οι Πατρινοί πήραν και την τρίτη νίκη που χρειαζόντουσαν για να προκριθούν την Τετάρτη 30 Απριλίου ξανά με 3-1 σετ σε ένα παιχνίδι που εμφανίστηκαν σαφώς καλύτεροι από την Ομόνοια.
 
Κακό ξεκίνημα έκανε η Ομόνοια στο παιχνίδι της Πάτρας χάνοντας εύκολα το πρώτο σετ με 25-13 αν και το παιχνίδι είχε εντάσεις όταν ο Β’ διαιτητής έδωσε άουτ, βλέποντας επαφή της μπάλας με την αντένα σε μπάλα που πέρασε περίπου μισό μέτρο μακριά από αυτή. Χαμένο ήταν και το δεύτερο σετ για την Ομόνοια που όμως από τα μισά και μετά άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο φιλέ και να έχει πολλές τελειωμένες επιθέσεις.
Με δεκατρείς ισοπαλίες στο 14-14 οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες στο δεύτερο σετ ως εκείνο το σημείο. Με σέρβερ τον Θεοφάνη και μπροστινή τριάδα τους Παπαηλιόπουλο-Νικολέντζο-Σούρτσε η Ομόνοια πήρε αέρα τεσσάρων πόντων και με καλά σέρβις στο τέλος έκανε το 17-20 17-25 μειώνοντας τα σετ σε 2-1.
Δύο μπάλες καθαρά εντός παιδιάς που οι διαιτητές είδαν άουτ, δύο περάσματα του πασαδόρου του Απόλλωνα κάτω από το φιλέ και δύο των κεντρικών, ένα εκ των οποίων οδήγησε στον τραυματισμό του Θεοφάνη σε κρίσιμο σημείο, που οι διαιτητές δεν είδαν και ένα φιλέ των αντιπάλων που ο πρώτος διαιτητής είδε ανάποδα χρεώνοντας και με ένα επιπλέον πόντο ποινής τον Παυλόπουλο για διαμαρτυρία έκριναν εν πολλοίς το τέταρτο σετ με 28-26 υπέρ του Απόλλωνα, σετ στο οποίο οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικό βόλεϊ. Παρότι ηττήθηκε η Ομόνοια είχε δύο φορές την ευκαιρία να πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, μία στο 22-24 και μία στο 25-26 χωρίς όμως να το καταφέρει.
Απόλλων Πάτρας (Χριστόπουλος Γιώργος): Κόγκας, Γιαννόπουλος Ν., Ζωντανός, Γιαννόπουλος Σ., Κουκουζέλης, Θεοδωράκης, Βαλουξής, Καρανικόλας, Μητρόγιαννης, Γεωργακόπουλος, Κοσμάς, Γαμβρέλλης.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Σούρτσε, Μπέκος, Νικολέντζος, Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.
 
“Αδειασμένη” ψυχολογικά και σωματικά εμφανίστηκε η Ομόνοια την Τετάρτη 30 Απριλίου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα. ΟΙ αδυναμίες για τους Ναυπάκτιους φάνηκαν από το πρώτο κιόλας σετ όταν βρέθηκαν να χάνουν με 18-25. Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Ομόνοια στο δεύτερο σετ παίρνοντας δυνάμεις από την εξέδρα της που την εμψύχωνε σε κάθε φάση. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ αλλά πιο έμπειρος και δυνατός στα τελειώματα ο Απόλλωνας πήρε το σετ 19-25.
Αν και στο ξεκίνημα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τρίτο σετ η Ομόνοια γύρισε το παιχνίδι, βελτιώθηκε πολύ στις τελικές προσπάθειες και κέρδισε το σετ με 25-19 μειώνοντας σε 1-2. Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τέταρτο σετ. Η Ομόνοια προηγήθηκε δύο φορές με +3 (4-1 και 9-6) αλλά η ισοφάριση ήρθε άμεσα από τον Απόλλωνα. Οριακά μπροστά βρέθηκε η Ομόνοια στο 19-18 όταν με καλό σερβίς του Ζωντανού αρχικά και του Βαλουξή στη συνέχεια έγινε το 21-25 που έδωσε το τρίτο σετ στον Απόλλωνα και μαζί τη νίκη-πρόκριση στην τελική φάση των play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Σούρτσε, Κεχαγιάς, Κοσκινάς, Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.
Απόλλων Πάτρας (Χριστόπουλος Γιώργος): Κόγκας, Γιαννόπουλος Ν., Ζωντανός, Γιαννόπουλος Σ., Κουκουζέλης, Θεοδωράκης, Βαλουξής, Μπακούνης, Μητρόγιαννης, Γεωργακόπουλος, Κοσμάς, Γαμβρέλλης.
Παρά τις διαμαρτυρίες της Ομόνοιας για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα η πρόκριση του Απόλλωνα στην τελική φάση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη με την ομάδα της Πάτρας να εμφανίζεται πιο δυνατή στο σύνολο των αναμετρήσεων. Η ομάδα της Ναυπάκτου μπορεί να αποκλείστηκε από τα τελικά της διοργάνωσης, αλλά σίγουρα η συμμετοχή της στα ημιτελικά όντας νεοφώτιστη στην κατηγορία είναι από μόνη της πολύ μεγάλη επιτυχία, πέρα από κάθε προσδοκία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών ο Κόροιβος Αμαλιάδας με δύο νίκες ξεπέρασε το εμπόδιο της Ε.Α.Π. σπάζοντας το αβαντάζ έδρας των πατρινών. Επεισόδια όμως έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι στην Αμαλιάδα με εμπλοκή παικτών των δύο ομάδων αλλά και οπαδών των γηπεδούχων με τη Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΣΠΕΠ να συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα για τις πιθανές ποινές σε αθλητές και σωματεία, πριν ξεκινήσει η σειρά των αγώνων του τελικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου