Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γ. Γούλας: "Αυτή η γενιά πρέπει και μπορεί να μας πάει μπροστά".

Την Τετάρτη 7 Μαΐου η "Ανανέωση και Δημιουργία" παρουσίασε το πρόγραμμα και τα μέλη του συνδυασμού στην αίθουσα καφέ του Γριμπόβου.


Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γούλας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ανέφερε "Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη για να πετύχουμε αυτό που μέχρι πριν λίγους μήνες φάνταζε απίθανο: να είμαστε παρόντες στο δεύτερο γύρο και να μπούμε στο τιμόνι του Δήμου μας".


Συνέχισε λέγοντας ότι "κόντρα σε όλα τα προγνωστικά καταθέσαμε έναν συνδυασμό 140 ατόμων. Ο κ. Λουκόπουλος ενώ φάνταζε ως φαβορί δυσκολεύτηκε να εντάξει τον ελάχιστο αριθμό γυναικών και ναι βρει ελεύθερους επαγγελματίες. Με λίγα λόγια δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στο 50% του εκλογικού σώματος.

Ο κ. Παπαθανάσης προσπάθησε -ποιος ξέρει πως- και παρουσίασε αρχικά ένα μεγαλύτερο αριθμό από εμάς. Αλλά μέσα σε λίγες μέρες έχουν αποχωρήσει 7 επίσημα και ποιος ξέρει πόσοι είναι ακόμα αυτοί που θέλουν να αποχωρήσουν;"



Αναφερόμενος στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου ανέφερε "ο κ. Μπουλές προσπάθησε αρχικά να κρυφτεί πίσω από ένα συνολικά μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων από εμάς. Παρουσίασε πονηρά το ψηφοδέλτιο χωρίς αρίθμηση. Τρίβαμε τα μάτια μας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία εν ενεργεία Δήμαρχος δεν κατάφερε να συμπληρώσει το κεντρικό του ψηφοδέλτιο. Ήδη δε μετρά δύο αποχωρήσεις από τις οποίες η μία στη Ναύπακτο".


"Έτσι σήμερα δεν υπάρχουν φαβορί. Όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε, το ίδιο πιστεύουμε και εμείς, θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στο τιμόνι του Δήμου. Σε αυτό συμβάλλει η ποιότητα του ψηφοδελτίου μας, του ψηφοδελτίου που θα διοικήσει τον Δήμο. Παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο ζωντανό, με καθαρά στελέχη και με ισόρροπη γεωγραφική και επαγγελματική κατανομή που ακούει όλες τις περιοχές και όλους τους κλάδους. Συμμετέχουν επειδή έχουν αγνό ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Αυτό όμως που μας δίνει δύναμη για να νικήσουμε είναι ότι τα στελέχη μας δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο επειδή πιέστηκαν κάποια αδυναμία της προσωπικής τους ζωής, ούτε επειδή χρηματίστηκαν, ούτε επειδή τους φόβισαν ότι θα έχαναν τη δουλειά τους, ούτε επειδή είναι ειδικοί συνεργάτες ή τους τάξανε ότι θα είναι". Απευθυνόμενος όπως ανέφερε εκτός της αίθουσας ανέφερε: "Αφού άλλοι κινήθηκαν με αυτούς τους τρόπους, μήπως δεν πρέπει να τους ψηφίσετε; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε; Η πρόκληση αυτή για την κοινωνία είναι στις 18 Μαΐου".



"Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα είναι ότι μετά από κόπο, συζητήσεις και ψηφοφορίες μεταξύ μας έχω μπροστά μου το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Ένα πλάνο που δεν ήρθε έτοιμο από κάποιο γραφείο της Αθήνας, ούτε κάτι που το ενέκριναν δύο-τρεις και οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδέα. Ξεκινήσαμε τελευταίοι αλλά παρουσιάζοντας πρώτοι το πρόγραμμά μας αποδεικνύουμε ότι μας ενδιαφέρει το πως θα δουλέψουμε για τον τόπο μας αύριο. Τι κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί;


  • Η Ενωτική Πρωτοβουλία μέσω του επικεφαλής της έχει παρουσιάσει όλο κι όλο δέκα δεσμεύσεις δύο σελίδων, μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας.
  • Ο κ. Παπαθανάσης εμφάνισε κάποιους γενικόλογους άξονες ευχολογίων.
  • Ο δε Δήμαρχος μας λέει τι έκανε στο παρελθόν, και μάλιστα όχι αυτός αλλά η Περιφέρεια, η Αλκυόνη κλπ και τίποτα για το μέλλον. Κρύβεται πίσω από τη μείωση του χρέους. Θα του έλεγα χίλια μπράβο αν έστω και ένας Δήμος αυτή τη θητεία είχε αυξήσει το χρέος του. Αλλά όλοι μείωσαν το χρέος τους! Τι σημαίνει αυτό; Όλοι οι δήμαρχοι της χώρας είναι πετυχημένοι ή μήπως είναι εθνική, μνημονιακή πολιτική; Η Δωρίδα, το Μεσολόγγι, το Αίγιο, η Πάτρα, όλοι".





Στη συνέχεια "με υπερηφάνεια γιατί δίπλα στο όνομά μου βάλανε το δικό τους όνομα πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι" όπως δήλωσε παρουσίασε το πρόγραμμα της Ανανέωσης και Δημιουργίας το οποίο βασίζεται σε δύο άξονες: αφενός την τοπική ανάπτυξη βασισμένη κυρίως στον τουρισμό και αφετέρου, στην ποιότητα ζωής. Τόνισε δε ότι "Αυτό -το πρόγραμμα- είναι ο λόγος που κάποιος πρέπει να ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του. Ούτε ο χρηματισμός ούτε ο εκβιασμός μπορεί να είναι λόγοι ενασχόλησης".

Κλείνοντας παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού και κατέληξε λέγοντας "αυτή η γενιά πρέπει και μπορεί να μας πάει μπροστά".

Δείτε την εκδήλωση εδώ: http://new.livestream.com/accounts/1212073/events/2979664

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου