Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εντολές σε Ριζάι από.... Αγρίνιο !

Διαλόγους που “καίνε” έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ

Στο τελευταίο φύλλο της η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ δημοσίευσε ρεπορτάζ αποκαλύπτοντας «καυτούς» διαλόγους μελών της οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα «προστασίας”, ναρκωτικά και όπλα. Διάλογοι που αποκάλυπταν από  επαφές με τον Αλκετ Ριζάϊ έως και… πανηγύρια για την  υπόθεση που έβγαλε από τη μέση  Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Ακαρνανίας!
Οι εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε προ ημερών από την τοπική αστυνομία  βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ενώ ήδη υπάρχουν έξι προφυλακίσεις.
Όπως αναφέρει το «Γεγονός», η  “υπόθεση έχει πολύ βάθος”, λένε άνθρωποι που σχετίζονται με αυτήν και είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών και δεν είναι καθόλου τυχαίο που από ένα σημείο και μετά, επιστρατεύτηκε υψηλή τεχνολογία και ο υπερκοριός της ΕΥΠ για να παρακολουθηθούν τα μέλη του πολυπληθούς κυκλώματος, η σύνθεση και το μέγεθος του οποίου, έχει εκπλήξει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και τους ίδιους του Αστυνομικούς.
Οι διάλογοι μεταξύ των μελών της σπείρας είναι πραγματικά αποκαλυπτικοί, τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλα άτομα, ακόμη και έγκλειστους σε φυλακές και διαβόητους κακοποιούς, όπως ο Αλκέτ Ριζαϊ. Οι διάλογοι αυτοί, πέραν της ιδιαιτερότητας που έχουν, αφού από διάφορα μέλη είναι χαρακτηριστική η “βαριά”  Ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά (οι απομαγνητοφωνήσεις μεταφέρουν επ’ ακριβώς την προφορά των εμπλεκομένων) ρίχνουν φως στην πολυποίκιλη δράση του κυκλώματος.
Αυτό που προκύπτει από τους διαλόγους είναι η άμεση επαφή συγκεκριμένων ηγετικών μελών της οργάνωσης με τον φυλακισμένο στις φυλακές  Μαλανδρίνου Άλκετ Ριζάι. Μάλιστα ο Αλβανός κρατούμενος φέρεται όπως συμπεραίνεται από τους διαλόγους  να είναι σε τακτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με έναν από τους αρχηγούς της οργάνωσης και να  αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει κάποιες υποθέσεις με άτομα που ενοχλούν την εγκληματική οργάνωση του Αγρινίου.
«Μμ… Υπάρχει πρόβλημα πάλι» ενημερώνει τηλεφωνικώς εις εκ των αρχηγών της οργάνωσης τον Ριζάι ονοματίζοντας του ποιος συγκεκριμένα είναι αυτός που προκαλεί το πρόβλημα ώστε ο Αλβανός κακοποιός να βρει τρόπο να… επιληφθεί του θέματος. «Να ξεκινεί;» ρωτά ο Ριζάι για να πάρει θετική απάντηση, δηλαδή να αναλάβει δράση.
Ο Ριζάι μάλιστα ξέρει πολλά για ανθρώπους που έχουν διαφορές με την εγκληματική οργάνωση και ρωτά χαρακτηριστικά: «Με εκείνο το κοπέλι στα ….(αναφέρει σημείο που κρατείται άτομο) ντάξει  εκείει έχω κανονίσει να ξέρεις. Δηλαδή να ξεκινεί, δεν τρέχει τίποτα;». «Ναι, ναι. Ξέρεις εγώ σε αγαπώ» του απαντά ο συνομιλητής του από το Αγρίνιο δίνοντας    ουσιαστικά  εντολή να αναλάβει δράση εναντίον του προφυλακισμένου ατόμου.
Η οργάνωση ακόμη μέσα από διαλόγους φαίνεται να έχει πολύ καλές διασυνδέσεις με άτομα που βρίσκονται στη φυλακή ενώ φαίνεται να αναζητούν και μεσολαβητές ώστε μέλη της οργάνωσης που είναι προφυλακισμένα να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με  άτομα αντίπαλων ομάδων που βρίσκονται  επίσης προφυλακισμένα. Η κατοχή κινητών τηλεφώνων βέβαια εντός των φυλακών φαίνεται πως δεν είναι κάτι δύσκολο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου