Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι δαίμονες της πλατείας Ταξίμ…

 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgku_ectTDfl-IBx2Ir7xQ5yy219SBawRaulklJ2ZnrnJ3jVj9vLZoXBY0SCV42bGn6c53jQC0M3Fv1GFDlGs8YraXLTn8rNXYQsjruXEKLqQ9xV0yaAtYCcuY46Tpy1pWQSN6uYsOu58/s320/cumhuriyet_2.jpg
 
 
του Χάρη Καρολίδη
Όσο θα ζω, ποτέ δεν θα ψηφίσω αριστερά.
Με οποιαδήποτε κομματική επιγραφή.
Εύχομαι να ζω να δω το γκρέμισμα και τον τεμαχισμό αυτού του μνημείου σύμβολο των Κεμαλοφασιστών και Μπολσεβίκων.
ΜΝΗΜΕΙΟ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ένα ντοκουμέντο αιτίας της ήττας του Ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία το 1922.
Το μνημείο είναι έργο του Ιταλού γλύπτη Pietro Canonica, ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1928, ο δε εξωραϊσμός του είναι έργο του Giulio Mongeri, Ιταλού αρχιτέκτονα, και τοποθετήθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης. Στη μια του όμως πλευρά, με θέμα τον πόλεμο της ανεξαρτησίας των Τούρκων από τα ελληνικά στρατεύματα στη Μικρά Ασία το 1922, δείχνει στην πρώτη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά τον Ισμέτ Ινονού, στη μέση τον Κεμάλ Ατατούρκ και μετά το στρατηγό και δεξί χέρι του Κεμάλ, Φεβζι Τσακμάκ. Το δράμα το δικό μας σαν Έλληνες, που έχουμε συνήθως άγνοια σε πολλά, είναι ότι στη δεύτερη σειρά από πίσω από την τριάδα είναι οι Μπολσεβίκοι στενοί συνεργάτες του Λένιν, VOROSHILOV KLIMENT EFREMOVITS  και o FRUNZE. Αυτοί, αδέλφια μου, ήταν, ως εκτελεστές της εντολής του Λένιν, που έδωσαν όπλα - πυρομαχικά –κανόνια - ενδύματα και χρυσό στον Κεμάλ για να νικήσει τους Έλληνες στη Μικρά Ασία το 1922. Χωρίς αυτούς ποτέ ο Ελληνικός Στρατός δεν θα γνώριζε την Ήττα από τους Τούρκους. Απολαύστε τους.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq6QwsOW1tVglJPSpiunixWrSZ0BOyvjXihSZPJDByX8Y8zRrREcXrAQyPDjm1CHxFjJ9fFfC2rZwuwvS3FgCgXGJuXYeJspLB89349BG7_juVrMQ-fwIOprV1FCi9gxvOKyPFO5Jx44o/s1600/200px-Frunze-mikhail.jpg
EFREMOVITS FRUNZE
http://olympiada.files.wordpress.com/2013/06/edd77-481px-mustafa_kemal_and_voroshilovon_29_october_1933.jpg?w=320&h=221
ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ 1933,  29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,  ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ, ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ, ΤΟΝ VOROSHILOV VALENTIN τον κομουνιστή, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ, ΑΣ ΔΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
http://olympiada.files.wordpress.com/2013/06/930b9-kemalkiller.jpg?w=400&h=297
Ευχαριστώ τα ΜΜΕ ενημέρωσης, που πάντα μου δίνουν τη χαρά να γράφω θέματα, που ποτέ δεν είπαν, είτε τα αγνοούν, είτε σκόπιμα τα αποσιωπούν, μιας και έχουν τόσα σοβαρά θέματα να μας πουν για το τι ρούχα φόρεσε ο τάδε ηθοποιός ή τραγουδίστρια και τι είπαν.
Χαλάλι τους και τα χρήματα που μαζεύουν για να ζουν από τον Έλληνα εργαζόμενο.
Με εκτίμηση
Χάρης Καρολίδης

Υ.Γ.
Στην πρώτη εθνοσυνέλευση της Τουρκικής Δημοκρατίας ο πρώτος λόγος του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν να ευχαριστήσει από το βήμα της βουλής το σύντροφο σοσιαλιστή και αδελφό της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, τον  Λένιν και τα Σοβιέτ, όπου χωρίς την βοήθειά του ποτέ δεν θα κέρδιζε καμία μάχη ο Κεμάλ απέναντι στους Έλληνες.
Θεέ μου, πότε θα ξυπνήσουμε εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να είμαστε ψυχαγωγία και διασκέδαση των μεγάλων Δυνάμεων και να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου