Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

H ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ δίνει «ψωμάκι»....

H ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ δίνει «ψωμάκι» στην Μακεδονία και Θράκη της μεγαλύτερης ανεργίας στην Ελλάδα.

Αρνητική πρωτιά στην ανεργία έχει η Δυτική Μακεδονία με 23,2% ανεργία, η Ανατολική Μακεδονία με 19,5% και Θράκη με 19,9% και η κεντρική Μακεδονία με 19,5% σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη EUROSTAT. Ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα , η Αττική, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος σε ποσοστά 18,9% έως 14,2%.

Η μεγαλύτερη μεταβολή έγινε μέσα στο 2011 στη Δυτική Μακεδονία όπου η ανεργία αυξήθηκε από 15,5% σε 23,2 %. Συνολικά στην Ελλάδα η ανεργία στο 2011 βάσει στοιχείων EUROSTAT έφτασε στο 17,7% του ενεργού πληθυσμού από το 12,5% του 2010 ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,6%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων 15-24 ετών ανέβηκε στο 44%.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ δίνει «ψωμάκι» να φάνε οι Μακεδόνες σε αυτές τις περιοχές της ανεργίας με γραφεία, συνεργεία, σπίτια, ασφαλιστές, οδηγούς, αγρότες της ΓΕΒ υπαλλήλους κι επιπλέον με τα ενοίκια που αναπτύσσουν διαφορές περιοχές με τις ποικίλες δραστηριότητες. Οι τοπικοί παράγοντες και πληθυσμός «βλέπουν» αυτό το γεγονός και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγουν την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους. Από την αντίθετη πλευρά νοιώθουν οργή και πικρία για την εγκατάλειψη των περιοχών τους από κάποιες πολυεθνικές εταιρείες του Αθηναϊκού κέντρου ή το κλείσιμο των υπκ/των και γραφείων τους στην πολύπαθη Μακεδονία, κάτι που μέτρησε πολύ αρνητικά για την INTERAMERICAN, ERGO, AXA, ALLIANZ, ING.

Έψαξα να βρω το δίκτυο άλλων εταιρειών σε σύγκριση με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και νοερά επισκέφθηκα μέσω διαδικτύου τα γραφεία στη Μακεδονία-Θράκη αρχίζοντας από το Νομό Έβρου και πολύ θα θελα οι εποπτικές αρχές να «βλέπουν» και αυτό το εθνικό έργο πέρα από τα χαρτιά και τα λογιστικά νούμερα. Έχει λοιπόν η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενίσχυση εργασίας και παρουσία με υπ/τα, συνεργεία, κέντρα οδικής και ιατρικής βοήθειας σε κάθε νομό. Στο νομό Έβρου είναι παρούσα στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στη Σαμοθράκη, στο νομό Ροδόπης είναι στην Κομοτηνή, στη Ξάνθη του νομού Ξάνθης. Στο νομό Δράμας: Νευροκόπι, Δοξάτο, στη Δράμα. Στο νομό Καβάλας είναι στην Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, Θάσο, Καβάλα. Στο νομό Σερρών: Ηράκλεια, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο. Στο νομό Χαλκιδικής: Νικήτη, Μουδανιά, Νεοχώρι, ΚΑΣΣΆΝΔΡΑ. Στο νομό Θες/νίκης, στην πόλη μέσα, στα κεντρικά, στα Κουφάλια, Ασπροβάλτα, Επανωμή, Λαγκαδά, Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Ελευθέριο-Κορδελιό, Περαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου