Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση Σαμαρά για το επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής

Άμεση ήταν η αντίδραση πρωθυπουργού στο θέμα που δημιουργήθηκε με απόφαση του τέως προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, να εγκρίνει τη χορήγηση εκλογικού επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους της Βουλής.
Αμέσως μόλις ενημερώθηκε, είχε τηλεφωνική με τον νέο πρόεδρο του σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον οποίο επεσήμανε ότι χρειάζεται να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου. Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης.
Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε ας ακυρώσει την απόφαση.
Η Βουλή ενέκρινε ένα κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ για το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων της.
Οπως δήλωσε ο κ.Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ ως "μπόνους" για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.
Αύριο η κλήρωση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα
Εν τω μεταξύ, αύριο θα κληρωθούν τα ονόματα των νέων βουλευτών που θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα που επέστρεψαν συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Μέχρι 1.300 κυβικά δικαιούνται οι βουλευτές της Αττικής και μέχρι 1.600 κυβικά οι βουλευτές της περιφέρειας, καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας τον Σεπτέμβριο του 2011 και επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, είχαν καταργηθεί τα πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν και τα 3.600 κυβικά, και η Βουλή είχε εξοικονομήσει στον προϋπολογισμό της 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, περίπου 25 με 30 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού του κοινοβουλευτικού τους προνομίου. Από αυτούς οι 24 είναι παλαιοί βουλευτές και οι 11 νεοεκλεγέντες.
Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα που τους παραχωρεί η Βουλή με τη μέθοδο λίζινγκ, με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκες. Κύκλοι πάντως της Βουλής τόνιζαν ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου της Βουλής σε άλλο πρόσωπο.
Σημειώνεται επίσης ότι ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν τις υπηρεσίες του αστυνομικού της ΕΛΑΣ που τους διαθέτει το κράτος για την προσωπική τους ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου