Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΩΤ...ακουστής του "νέο Άστρο"

Ωτ… Ακουστής!
µ  «Τι έλεγε, μωρέ, αυτός ο… στόμας του;…  Πρέπει να είναι ο μοναδικός που στηρίζει, όπως έλεγε, τη «Μνήμη της… πεθεράς του»!.. Και μάλιστα μετά μανίας και… απειλών!.. Για μια Δωρεά που είχε κάνει η πεθερά του, κάποτε και γράφτηκε πως την είχε κάνει ο ….. πεθερός του!.. Ναι, μωρέ!... Γι’  αυτόν τον εγαμβρό… Της Ευτυχίας ντε… Θα πρέπει να του έχει μείνει… ή αποθεμένο, ή…. φοβία..»!.. Εντάξει…. Εντάξει… Πιστέψτε ότι θέλετε και…. Ευτυχείτε!
µ  «Ποιός πληρώνει τα…. μανταλάκια;.. Ρώτησε ο εισερχόμενος στην Πλαζ Ναυπάκτου για να δει  την εικαστική έκθεση μαθητών των δημοτικών Σχολείων!  Ο άλλος έμεινε: Τι μανταλάκια λες ρε φίλε;…  Μα για την μύτη!...»!..  Κατά τα άλλα οι «ημέτεροι» γράψανε περί … «καθαριότητας των χώρων της Πλαζ» από τον Δήμο!..  Εγώ, ότι και να πω, είναι…. περιττό!..  Η καθαριότητα είναι … υποκειμενική και στην προκειμένη…. τζάμπα και… αυτονόητη!
µ «Πέστε ότι θέλετε!... Ωστόσο ο Δήμος κατάφερε να αναδείξει τον δικό της… Άκη Στέα!.. Τι; Ποιον Στέα;… Ε… Καλά, τώρα!... Αυτόν που έλεγε το… «Ευτυχείτε» και για χρόνια μετέδιδε το Καρναβάλι της Πάτρας!... Θεός σχωρέστον!... Είχε φάει καλά κι εκείνος…»!.. Για να είμαι ειλικρινής;… Δεν κατάλαβα… τίποτα!... Ωστόσο… και πάλι: Ευτυχείτε!
µ  «Τι να πω; Σε τέτοιους ψηφοφόρους, τέτοιοι βουλευτές.. χρειάζονται!.. Για παράδειγμα: Υποψήφια άγνωστη, με καταγωγή από Ναυπακτία, κατέβηκε στη Ναύπακτο την Πέμπτη πριν τις εκλογές, βγήκε μια βόλτα αργά το βράδυ μετά τις 10 στα Café, μοίρασε καρτούλες, την Παρασκευή γύρισε Αθήνα, το Σάββατο πήγε στο χωριό της και σε κάτι άλλα εκεί κοντά και την Κυριακή ήρθε δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στο κόμμα της!.. Μπράβο στο κορίτσι!.. Είναι τα μέλλον της Ελλάδας»!..  Έχεις δίκαιο!.. Το κορίτσι δεν φταίει σε τίποτα!.. Οι ψηφοφόροι, όμως;… Ή ψηφίζουν «κατά συνείδηση», ή την έχουν μεγάλη την..  διαίσθηση!!
µ Ούτε σ’  αυτό δεν συμφωνεί κανείς!... Αγάπησε, λέει ο ένας… Ξελογιάστηκε, λέει ο άλλος… Μα δε σκέφτηκε τα παιδιά του, λέει ο τρίτος. Πέντε έκανε και τα παράτησε για μια γυναίκα;… Ευτυχώς, δηλαδή, που συμφώνησαν οι Αρχηγοί και κάνανε Κυβέρνηση!... Τελικά, εμείς χαλάμε την κατάσταση!... Εμείς… Ναι!.. Και θέλουμε να κρίνουμε , μετά, τους άλλους!.. Αυτόν ντε… Τον ερωτύλο πολύτεκνο, που αντί για ευχή, πήρε την κόρη του… παπά!...»!.. Δεν την ξέρω την περίπτωση αλλά… φαντάζομαι τον καημένο τον παπά, μόλις το έμαθε…. Α!... Ναι… Θυμήθηκα κι αυτό που λένε… Αλλού  παπάς κι αλλού τα ράσα του!.. Κάπως έτσι γίνεται συνήθως… Κρίμα!..
µ  «Βρε, που ζούμε!... Καλά λένε πως ο λαός  το μαθαίνει… τελευταίος!.. Ακούστε τι έμαθα σήμερα!.. Εκεί, λέει, στο Δήμο Ναυπάκτου, πριν τν Καλλικράτη, είχαν φτιάξει ένα «Ταμείο Αλληλοβοηθείας» με λεφτά των αντιδημάρχων, Προέδρων κλπ, των έμμισθων δηλαδή αιρετών, για να βοηθάνε τους «άπορους δημότες»!.. Δεν μου είπανε αν βοηθήθηκε  κανένας αλλά και δεν ξέρουνε που πήγαν τα χρήματα και τι έγινε το… Ταμείο»!..  Έλα τώρα που δεν βοηθήθηκε κανένας;.. Πες μου ποιος είχε την φαεινή ιδέα… Ποιος ήταν Ταμίας.. Και ποιος έκανε την… διαχείριση!... Τότε θα βρεις… άκρη!.. Απλά πράματα! Και μη σε ξεγελάσει η περίπτωση, κάποιος από όλους  να το φυσάει;… Αυτοί είναι… χειρότεροι!
µ  «Καλά.. Δεν έχει το Θεό του!.. Μιλάω για Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης που όταν μιλάει συνάδελφός του, ξαπλώνει μπροστά του για να μην παίρνει τον άλλον ο φακός της TV! Σούργελο έχουν γίνει!.. Αλλά και ο άλλος;… Μιλάει μόνο όταν είναι εν λειτουργία η κάμερα!... Βρε, τι συστάσεις του έχει κάνει ο «καμεράκιας»… Τι παρακλήσεις του έχει υποβάλει… Ο άλλος εκεί το βιολί του!.. Μέχρι και απειλές έχουν… εκτοξευθεί!»!.. Για μένα δεν φταίνε οι Σύμβουλοι!..  Όλοι, εκεί μέσα, εν ώρα Συνεδρίας, έχουν «ξεσβερκωθεί» για να φανούν στο… γυαλί!..  Ο κάμεραμαν, φταίει… Ο Κλειτσίκας που δεν μετακινεί την κάμερα!.. Έλεος, ρε Τάκη!.. Ή κάνε σωστή δουλειά ή κλείστην, την ριμάδα και φύγε!.. Έτσι…  και έριδες δεν θα υπάρχουν και τα Συμβούλια θα τελειώνουν… νωρίς!
µ  «Ήθελα νάξερα, τι περιμένανε!.. Γιατί, για να κάνουνε τέτοια προπαγάνδα για το ΣΥΡΙΖΑ, κάπου… αποβλέπανε!... Ειδικά  ο ένας αντι.. της ορεινής Ναυπακτίας έδωσε… ρεσιτάλ!.. Και πετυχημένο, μάλιστα!.. Τώρα;.. Τι θα κάνουν που οι Συριζάδες δεν είναι στην Κυβέρνηση;… Ποια πόρτα θα έχουν μούτρα να… χτυπήσουν;.. Αυτό δεν το είχανε σκεφτεί;..»!..  Έλα, καλέ;… Οι αιρετοί τις γνωριμίες  τις εκμεταλλεύονται για… πάρτη τους, ενώ τις αποτυχίες τους ή τις λάθους εκτιμήσεις και ενέργειές τους, τις πληρώνουν οι δημότες!... Σφιχτείτε τώρα και… υπομονή!
µ  «Ξέρετε γιατί τον πόνεσε το μάτι τον Σαμαρά και χειρουργήθηκε;… Τον πήρε, λέει, τηλέφωνο ο Μητσοτάκης για να τον συγχαρεί για τη νίκη της ΝΔ και να του ευχηθεί να πετύχει ως Πρωθυπουργός.. Τώρα; Αν θέλετε το πιστεύετε… Πάντως τυχαίο δεν είναι…»! Καλά, ρε φίλε… Για όλα, σ’ αυτό τον τόπο, φταίει ο Μητσοτάκης;… Εμένα ποιος μου ευχήθηκε και πληρώνω τα…. χαράτσια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου