Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», στην Χάλκεια

Η προβολή της πολιτιστικής παραγωγής του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού με τη συνεργασία των πολιτιστικών φορέων αποτελεί προτεραιότητα στην φιλοσοφία του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται και το φετινό καλοκαίρι στο Δήμο Ναυπακτίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις το τριήμερο 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου στις δημοτικές ενότητες Χάλκειας, Αντιρρίου και Πυλήνης.

 Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο του «Ελαιώνα Ζέλιου» την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Μεσολογγίου με μεγάλη ευαισθησία παρουσίασαν το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», ένα έργο σταθμός στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας και τους πολιτιστικούς συλλόγους Βασιλικής, Γαβρολίμνης, Καλαβρούζας και Τρικόρφου. 

 Κοσμήματα, μάσκες και θεατρικά δρώμενα, τις δημιουργίες από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου Ναυπακτίας, που λειτουργούν στο Αντίρριο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου. Στην έκθεση συμμετείχε και το εργαστήρι ζωγραφικής της Μακύνειας, που λειτουργεί με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου της Μακύνειας. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση τα τμήματα του χορευτικού του Αντιρρίου.

  Για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πυληνίων Ποιμενικός Βίος» την Κυριακή 1 Ιουλίου στα Ρουπάκια της Στύλιας. Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τη φύση και την παράδοση παρακολουθώντας την αναβίωση δρώμενων από την ποιμενική ζωή σε ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εθελοντικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πυλήνης, ο Ιππικός Όμιλος Ναυπακτίας και Δωρίδας, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ναυπάκτου, τα χορευτικά της Πυλήνης, του Τρικόρφου και της Γαβρολίμνης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου