Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Φαντάρε που πας;....

Δεν βγαίνουν εξοδούχοι λόγω έλλειψης χρημάτων

Οι φαντάροι προτιμούν να μείνουν στα στρατόπεδα παρά να βγουν έξω με την τσέπη άδεια

Δεν βγαίνουν εξοδούχοι λόγω έλλειψης χρημάτων
Οι εποχές που οι στρατιώτες παρακαλούσαν τους ανωτέρους τους για μια έξοδο ή για μια άδεια, έχουν περάσει και μάλλον ανεπιστρεπτί.
Τα στοιχεία που φτάνουν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες φαντάροι είναι ανησυχητικά, αφού πλέον οι οπλίτες ζητούν να μην είναι εξοδούχοι, ώστε να φάνε ένα πιάτο φαγητό από το συσσίτιο του στρατοπέδου.
Το χαρτζιλίκι που τους στέλνουν οι γονείς φθάνει ίσα ίσα για κανένα καφέ και κανένα σάντουιτς από το Κ.Ψ.Μ. και οριακά για τα τσιγάρα, υπολογίζοντας φυσικά και τις τράκες.
Σε κάθε έξοδο οι στρατιώτες πρέπει να υπολογίζουν ότι θα τους κοστίσει τουλάχιστον 20 ευρώ. Ταξί για να πάνε από το στρατόπεδο στην πόλη, χρήματα για να πιουν καφέ, να φάνε κάτι από κάποιο φαστφουντάδικο και φυσικά ταξί για να επιστρέψουν και πάλι.
Ακόμα και όταν μαζεύονται μεγάλες παρέες για να μοιράσουν τα έξοδα, τα χρήματα που φεύγουν είναι πάρα πολλά και δεν φτάνουν ούτε για σουβλάκια.
Έτσι λοιπόν προτιμούν να μένουν μέσα στα στρατόπεδα, γλιτώνοντας τουλάχιστον τα έξοδα της βόλτας.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι οπλίτες που ζητούν από τους λοχαγούς τους να μην τους δώσουν άδεια για 2 ή και 3 μήνες, προκειμένου να την κρατήσουν για το τέλος, γλυτώνοντας έτσι και τα οδοιπορικά ενός ταξιδιού. Σκεφτείτε άλλωστε πόσα χρήματα θα χρειαστεί ένας στρατιώτης που υπηρετεί στον Έβρο για να πάει με πενθήμερη άδεια στην Αθήνα.
Όταν η 9μηνη θητεία κοστίζει σε μια οικογένεια περίπου 3.000 ευρώ, είναι λογικό ακόμα και η έξοδος να θεωρείτε για κάποιους πολυτέλεια.
Φυσικά τα χρήματα που δίνει ο Ελληνικός Στρατός κάθε μήνα στους οπλίτες δεν φτάνουν ούτε για 2 πακέτα τσιγάρα, καθώς δεν ξεπερνούν τα 9 ευρώ (8.80).
Για όσους υπηρετούν στην Κύπρο είναι 300 ευρώ το μήνα, αλλά αναλογικά με το κόστος ζωής στη Μεγαλόνησο δεν φτάνουν ούτε αυτά.
Η εντολή από το υπουργείο είναι να βγαίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εξοδούχοι, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από τις λιγότερες μερίδες φαγητού που θα βγουν.
Αν όμως ο στρατιώτης δεν έχει χρήματα, τότε δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανείς να μείνει μέσα στο στρατόπεδο και να φάει από το συσσίτιο του στρατοπέδου.
Το ότι σε κάποια στρατόπεδα δεν δίνουν πλέον γλυκό ή αναψυκτικό ή φέτα μαζί με το κυρίως γεύμα, αποδεικνύει ότι ακόμα και στο στράτευμα λεφτά… δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου