Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ομόνοια Μπάσκετ: Χαρακίρι στην Αμφιλοχία



            Μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση, η Ομόνοια γνώρισε την ήττα στην Αμφιλοχία από τον Ίναχο με 54-52. Παρά το come back κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από το -18  στο +3 ένα λεπτό πριν το τέλος, μια σειρά από παιδαριώδη λάθη κόστισαν τη νίκη.
            Η ομάδα της Ναυπάκτου ξεκίνησε παίρνοντας γρήγορα τα ηνία στο σκορ (2-7), ωστόσο το παιχνίδι της ήταν εξαρχής νευρικό και με βιαστικές επιλογές. Έχασε αρκετά ριμπάουντ , έκανε λάθη στην επίθεση και  ο Ίναχος εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία ροκάνισε τη διαφορά και με τρίποντο προηγήθηκε 17-14 στην πρώτη περίοδο.
            Η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για την Ομόνοια που παρουσίασε πρωτοφανή αγωνιστική καθίζηση. Με κακή αμυντική λειτουργία, είχε εύκολα και αβίαστα πολλές φορές λάθη, “έφαγε” αιφνιδιασμούς, έχασε εύκολα καλάθια ακόμη και εξ επαφής, ήταν άστοχη στις βολές με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ ακόμη και 18 πόντους και πάντως να κλείσει το ημίχρονο ηττώμενη με 40-25.
            Στο δεύτερο ημίχρονο  οι παίκτες του Κώστα Παπούλια μπήκαν πιο συγκεντρωμένα, εξισορροπώντας το παιχνίδι. Δεν απέφυγαν ωστόσο τα λάθη της προηγούμενης περιόδου με αποτέλεσμα να μην μειώσουν τη διαφορά όσο θα ήθελαν (46-36 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).
            Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Ναυπάκτου έσφιξε την άμυνά της και για 9 ολόκληρα λεπτά είχε δεχτεί 2 μόλις πόντους. Επιθετικά βελτίωσε τις επιδόσεις της και κατάφερε να προηγηθεί  48-49 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος και 48-51 ένα λεπτό πριν από αυτό. Παρ’όλα τα λάθη έφτασε να προηγείται 51-52, 19’” πριν το τέλος και να κερδίζει επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχη βολή. Ωστόσο ένα ακόμη λάθος στην κυκλοφορία της μπάλας της κόστισε αιφνιδιασμό, όπου “έφαγε” καλάθι και φάουλ. Ακόμη κι έτσι όμως στα εναπομείναντα 9” είχε την ευχέρεια να ισοφαρίσει, αλλά στη διείσδυση που επιχειρήθηκε αντί να ολοκληρωθεί η διείσδυση προς το καλάθι, έγινε λάθος πάσα και έτσι το παιχνίδι τελείωσε άδοξα.
            Συνολικά ήταν ένα κακό παιχνίδι για την Ομόνοια που με μόλις ένα δεκάλεπτο αξιοπρεπούς εμφάνισης προσπάθησε να κλέψει το παιχνίδι όπως εξελίχθηκε, αφού κατάφερε να έρθει σε θέση ισχύος προς το τέλος του παιχνιδιού. Οι αυτοκτονικές τάσεις του τελευταίου λεπτού όμως δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσει το έργο της και δίκαια κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ως ιδανική αυτόχειρα με το “χαρακίρι” που διέπραξε.
            Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα του Βάλτου, που αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις. Έπαιξε όμως συντεταγμένα, με πολύ διάθεση και έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για να κερδίσει το παιχνίδι και πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν για την προσπάθεια που καταβάλλει και μεταδίδει διαδικτυακά τα παιχνίδια του, με πολύ διάθεση και μεράκι.
            Επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Μεσολογγίου την Κυριακή 1 Απριλίου στο κλειστό του Αντιρρίου στις 16.00.


Τα δεκάλεπτα: 17-14, 23- 11, 6-11, 8-16

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κώστας Παπούλιας): Αποσκίτης 17 (2), Ιωάννου 15, Τσιφτιλής 9, Κωνσταντίνου 5, Σχοινάς 4, Κουγιουμτζής 2,  Σοφιός, Νικολάου, Καγκάνης

Η Βαθμολογία

Λέων Α.Σ                               13
Ηρακλής Μοναστηρακίου   12
Ομόνοια Ναυπάκτου            11
Ίναχος Α.Ο.Κ.                        10
Απόλλων Μεσολογγίου       10
Γρ. Λιακατάς*                        9

* έχει κάνει το ρεπό του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου