Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Μαρία Λόη στο.... Λευκό Οίκο !


Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και μεταβίβασε την «Κουζίνα» της στη Ναύπακτο σε νέους ιδιοκτήτες, η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη διαπρέπει στην Αμερική. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου άνοιξε νέο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα και πρόσφατα τα πιάτα της έφτασαν μέχρι το Λευκό Οίκο.
Το εστιατόριό της «Lio restaurant» άνοιξε τον Οκτώβριο στην καρδιά του Μανχάταν απέσπασε το πρώτο βραβείο από το περιοδικό New York Magazine για τα ντολμαδάκια της, ενώ το όνομά της βρίσκεται στη λίστα με τους 40 κορυφαίους μάγειρες του κόσμου.
Και οι διακρίσεις της δεν σταματούν εδώ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Αμερική, δοκίμασε τα πιάτα της Ελληνίδας σεφ.
Η  Μαρία Λόη τέθηκε επικεφαλής της δεξίωσης που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος σε περίπου 300 καλεσμένους στο Blair House δίπλα από το Λευκό Οίκο και έφτιαξε σπανακόπιτα, μουσακά, χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια και φυσικά μπακλαβά.  Η κουζίνα της προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις, το προεδρικό ζεύγος δήλωσε κατενθουσιασμένο και έδωσε ραντεβού στο εστιατόριό της.
Μετά τη δεξίωση η Μαρία Λόη δήλωσε: «ο πρόεδρος ήταν άμεσος, απλός και του άρεσε πολύ η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς. Λατρεύει το μέλι και έχω να σας πω ότι στον κήπο του Λευκού Οίκου υπάρχει και μελίσσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου