Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γιατί δεν πάει γιατρός στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου Μεσολογγίου;


Μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και την αναζωογόνησή της είναι η επί τόπου παροχή ιατρικής εξυπηρέτησης στους κατοίκους.
Στην πρόσφατη περιοδεία στελεχών των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην νότια Αιτωλοακαρνανία, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου, πληθυσμού 1200 ατόμων, ζήτησαν την υποστήριξη του στοιχειώδους αιτήματός τους για παρουσία γιατρού στην Τοπική Κοινότητά τους έστω για μία μέρα την εβδομάδα.
Σημειώνουν ότι έχουν στερηθεί την εξυπηρέτηση αυτή για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς εξηγήσεις και χωρίς ανταπόκριση στα έγγραφα που έχουν απευθύνει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπ. Υγείας.
Για λόγους στοιχειωδών δικαιωμάτων πρωτίστως αλλά και αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων και ταλαιπωρίας συνηγορήσαμε εγγράφως προς τις παραπάνω αρμόδιες σ΄ότι αφορά το αίτημά τους αρχές και ζητούμε και δημοσίως την άμεση ικανοποίησή του.
Αναρωτιόμαστε σε τι ή σε ποιόν οφείλεται η τόσο  μεγάλη καθυστέρηση στην ικανοποίηση ενός τόσο προφανώς εύλογου αιτήματος.
Ουδείς και για οποιοδήποτε λόγο δικαιούται να υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου