Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διαλύεται ο Παναθηναϊκός! - Παραιτήθηκε ο Γόντικας και όλο το ΔΣ

 

- Μια "ανάσα" από διοίκηση πρωτοδικείου και αποκλεισμό από την Ευρώπη βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
- Παραιτήθηκε ο Γόντικας και όλο το ΔΣ
- Ζήτησε πίσω τα χρήματα του ο Βγενόπουλος - Δεν προχωρούν τα δάνεια από Πολέμη, Βασιλάκη
- Θανάσης Γιαννακόπουλος: “ Ο ΠΑΟ πάει για διάλυση" - "Τα καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν”
- Ακέφαλος ο ΠΑΟ μέχρι τις 18 Απριλίου

Ένα ιστορικό και ίσως το πιο δραματικό ΔΣ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ολόκληρώθηκε με μεγάλη ένταση, μετά από τρεισήμισι ώρες. Οι εξελιξείς ήταν καταιγιστικές και φέρνουν ένα μέλλον ζοφερό για την "πράσινη" ΠΑΕ.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα μετέφερε το κλίμα. Αναλυτικά όσα είπε:

“Άκουσα ανήκουστα πράγματα στο ΔΣ. Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Το βλέπω, είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή”

Δεν είναι δυνατόν μερικές Παναθηναϊκάρες να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Άλλοι παραιτούνται λόγω των φιλάθλων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Είναι αδιανόητο να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σε τέτοιες καταστάσεις. Θα σας τα πουν οι ίδιοι. Να σας παρακαλέσω να μάθετε τους λόγους που παραιτούνται σε τέτοιες στιγμές. Οταν βουλιάζει το καράβι, τα ποντίκια φεύγουν».

Το μήνυμα του  Γιάννη Αλαφούζου στο Twitter
Το μήνυμα του Γιάννη Αλαφούζου στο Twitter


Τα άσχημα νέα που προανήγγειλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (είχε έντονη λογομαχία με τον Τζίμα στο ΔΣ) επιβεβαιώθηκαν.  Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε πληροφορηθεί την πρόθεση του Δημήτρη Γόντικα να παραιτηθεί και με παρέμβαση του ζήτησε τα χρήματα του (1.7 εκατ. ευρώ) πίσω

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση στο ΔΣ και ξεκαθάρισε: «Με την επιστολή μου παλιότερα στον Δημήτρη Γόντικα είχα τονίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα για αυτό το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο και με τον ίδιο πρόεδρο. Από την στιγμή που διαλύεται και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, ζητώ το 1.7 πίσω»!

Οι πρώτες παραιτήσεις ήρθαν από τους Λουμίδη, Ελευθεράκη, Χατζηνικολάου (αντιπρόεδρος) και Τζίμα για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Παράλληλα και μετά από αυτές τις εξελίξεις οι Πολέμης και Βασιλάκης γνωστοποίησαν πως δεν πρόκειται να χορηγήσουν δάνειο στην ΠΑΕ.

Ακλούθησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον Δημήτρη Γόντικα να επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και να ανακοινώνει την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ και νέα έκτακτη γενική συνέλευση για τις 18 Απριλίου στην οποία όποιος μέτοχος επιθυμεί θα μπορεί να ορίσει νέο ΔΣ.

Παράλληλα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ τόνισε πως την Δευτέρα θα μεταβεί στην Παιανία  για να ενημερώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και στελέχη της ΠΑΕ αναλαμβάνουν πλέον να τρέξουν τις επείγουσες διαδικασίες, όπως είναι η υπόθεση της ΟΥΕΦΑ!!!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κίνδυνος, ο Παναθηναϊκός να οδηγηθεί σε διοίκηση πρωτοδικείου αλλά και να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πιο ορατός από ποτέ.

 Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γόντικας:


«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πλέον δεν υπάρχουν τα ελάχιστα εχέγγυα για να δουλέψουμε. Με αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας αυτό το διάστημα, την ομάδα και τον προπονητή που κράτησαν την ομάδα όρθια. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παραιτούμαστε για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου. Τότε θα γίνει, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου ΔΣ. Είναι προφανείς οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Όσο για την UEFA και το τι θα γίνει στο εξής, είπε: «Έχουν δρομολογηθεί κινήσεις και θα γίνει κάποια προσπάθεια. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να σας πω ως πρόεδρος είναι ότι θα πάω να μεταφέρω στους παίκτες της εξελίξεις. Εμείς πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απευθυνθείτε στους μετόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου