Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η "επανάσταση της πατάτας"...

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Βρετανικού BBC, Mark Lowen,  για το "κίνημα της πατάτας" στη χώρα μας.
Το πλήθος που συμμετέχει σε αυτή την κίνηση ολοένα και μεγαλώνει", αναφέρει ο δημοσιογράφος ενώ γίνεται λόγος για μια σύγχρονη μορφή "επανάστασης".
Είναι μια απλή ιδέα, με απλά προϊόντα. Χιλιάδες τόνοι πατάτας πωλούνται  απευθείας από τον αγρότη στον καταναλωτή, χωρίς τα προϊόντα να  περνούν  από μεσάζοντες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν στο  μισό, αναφέρει ο Lowen.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος μιλάει με διάφορους καταναλωτές. Η Σοφία Μανίδου, η οποία περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να αγοράσει ένα τσουβάλι πατάτες ανέφερε  "Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, οι φόροι είναι πολύ υψηλή και οι τιμές  των προϊόντων δεν φαίνεται να μειώνονται" και προσθέτει  " Τα βασικά προϊόντα, όπως πατάτες κοστίζουν πολλά χρήματα . Αυτή είναι η επανάσταση της πατάτας και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με άλλα τρόφιμα"
Το διεθνές δίκτυο φιλοξενεί  συνέντευξη και από άλλους συμπολίτες μας  και τονίζει πως το κίνημα γίνεται ολοένα πιο δημοφιλές στη χώρα μας, η οποία μαστίζεται από την χειρότερη ύφεση της σύγχρονης ιστορίας.
"ΟΙ Έλληνες αντιστέκονται με νέες ιδέες στο κύμα ακρίβειας και δεν δέχονται το status quo. Ορισμένα σούπερ-μάρκετ μείωσαν τις τιμές τους ως απάντηση στο κίνημα, το οποίο ριζώνει στην μεταβαλλόμενη και βαθιά ταραγμένη Ελλάδα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου