Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ε. Βενιζέλος: Αρχίσαμε!

«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απέξω κανέναν», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη δήλωσή του με την ιδιότητα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ε. Βενιζέλος: Αρχίσαμε!
«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι σήμερα επανιδρύθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης. 
Χωρίς να αποφεύγει την αυτοκριτική για τα όσα έχουν γίνει, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως πρώτο βήμα για να ξανακερδίσει η Ελλάδα την υπερηφάνεια της. «Ο λαός ξέρει ότι θέλει την αλήθεια. Ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση, που να ξέρει να διαχειριστεί την κρίση, να διαπραγματεύεται με τους εταίρους, να οργανώσει το μέλλον της πατρίδας», τόνισε.
«Έχουμε –κι έχω και προσωπικά- πλήρη συνείδηση των λαθών, των καθυστερήσεων, των παραλείψεων που έχουν γίνει. Είναι διαχρονικά μεγάλη η ευθύνη για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν και για όσα έγιναν χωρίς να ειπωθούν», σημείωσε.
«Ξέρω ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας άνεργος»
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. «Ξέρω ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος. Ξέρω τι σημαίνει να μην υπάρχει δουλειά. Τι νιώθει η νέα γενιά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι παρότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτοφανή δοκιμασία, με τεράστιο κόπο και κόστος, υπάρχει ελπίδα».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά χρειάζεται «δουλειά, σχέδιο, ενότητα, σταθερότητα, ευαισθησία και αποφασιστικότητα», καθώς και σπάσιμο αγκυλώσεων.
«Ανοιξιάτικη μέρα ελπίδας και ανατροπής»
Αναφερόμενος στις σημερινές διαδικασίες, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια επιτυχημένη, μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας. «Οι πολίτες μας είπαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής», ανέφερε.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «ανοιξιάτικη ημέρα ελπίδας και ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι δημιουργούν».
«Κανείς δεν θα μείνει απέξω»
«Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απέξω κανέναν. Σήμερα, όλοι εδώ στο ΠΑΣΟΚ νιώθουμε το βάρος μιας προσδοκίας που γεννιέται πάλι», είπε ο κ. Βενιζέλος, παραδεχόμενος ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολος, καθώς οι πολίτες δεν δίνουν «ούτε συγχωροχάρτι, ούτε λευκή επιταγή».
«Επανιδρύθηκε το νέο ξεκίνημα της παράταξης. Αρχίσαμε!», κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου