Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος Πρόεδρος με 85%

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή

Με ισχυρές ενδείξεις για συμμετοχή μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε στις 7.00 το απόγευμα η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ που λόγω αυξημένης προσέλευσης, όπως υποστηρίζει η Ιπποκράτους, παρατάθηκε κατά δύο ώρες. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος θα προκύψει από την επεξεργασία του 25% του δείγματος.

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή
Οι 1074 κάλπες στα 760 εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας άνοιξαν στις 9 το πρωί και, βοηθούντος του καλού καιρού, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη της προσδοκωμένης, γεγονός που οδήγησε τελικά την Ιπποκράτους να παρατείνει την εκλογική διαδικασία αρχικά έως τις 6 το απόγευμα και κατά τόπους έως τις 7.00, ύστερα από σχετικά αιτήματα.
Πλέον στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν η συμμετοχή να προσεγγίσει τον αριθμό των 200.000 φίλων και μελών ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η δήλωση του Ευάγελου Βενιζέλου.
Ο -εντός των επόμενων ωρών και τυπικά- νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του:
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Γι΄αυτό η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική.», σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα, ψήφισε στις 12.30 σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας.
Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή
«Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η επόμενη ηγεσία θα έχει μπροστά της «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες»
«Είναι η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, «να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις, να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να φύγουμε από τον συλλογικό κυνισμό και να πάμε στη συλλογική δύναμη».
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος «ως απλός πολίτης» θα είναι κοντά στην προσπάθεια για αλλαγή της χώρας».
Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή
Καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρία στην Ιεράπετρα, ένταση στα Βριλήσσια
Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα λευκά ψηφοδέλτια, ενώ παρατηρήθηκε και έλλειψη φακέλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από ψηφοφόρους.

Για περίπου μια ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία στο κεντρικό εκλογικό τμήμα στο Δήμο Ιεράπετρας στην Κρήτη, έπειτα από αίτημα ομάδας αγροτών από την περιοχή Λασιθίου που ζήτησαν να εκφραστεί διαμαρτυρία για την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτεργατών, που θέτει σε κίνδυνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως «ένδειξη συμπαράστασης» διέκοψαν για λίγο την εκλογική διαδικασία.
Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή
Στις 2.30 το μεσημέρι ένταση απειλήθηκε στα Βριλήσσια όταν ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε τους ψηφοφόρους. Επί τόπου έσπευσαν τρία περιπολικά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.
Μίνι επεισόδιο σημειώθηκε και στο Λουτράκι έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, όταν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 10 ατόμων άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και μελών του. Ο γραμματέας της τοπικής δημοτικής οργάνωσης ανέφερε ότι οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, αφού κάποιοι εξ' αυτών είχαν πάει και το πρωί στο ίδιο σημείο κι έβγαζαν φωτογραφίες. Η ομάδα αποχώρησε ενώ, στο μεταξύ, είχε ειδοποιηθεί και η Αστυνομία που έσπευσε στο χώρο.
Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη συμμετοχή
Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή -τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, πάρα πολύ ικανοποιητικά- θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

  Σε Ναύπακτο και Αντίρριο ψήφισαν 554.

Ικανοποιητική  θεωρείται η συμμετοχή του κόσμου στις  εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στη Ναυπακτία!
Στα δύο εκλογικά Τμήματα της Ναυπακτία, Ναυπάκτου και Αντιρρίου, ψήφισαν 554, ήτοι 433 & 121 άτομα, αντίστοιχα. Στη Ναύπακτο βρέθηκαν 418 έγκυρα ψηφοδέλτια, 13 λευκά και ένα (1) άκυρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου