Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ο σκοπός της λειτουργίας της Τράπεζας Κοινωνικής Αλληλεγγύης εντάσσεται στο δίκτυο πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου στο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής  κρίσης.  Επιδιώκει, να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της  φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και  της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνονται προσφορές αγαθών (π.χ. τροφίμων, ενδυμάτων, ειδών πρώτης ανάγκης, παιχνίδια κ.λ.π.) τα οποία συσκευάζονται από εθελοντές και διανέμονται κατ’ οίκον σε άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας. Επίσης δυο φορές την εβδομάδα λειτουργεί το «κοινωνικό μαγειρείο», όπου εθελόντριες παρασκευάζουν γεύματα τα οποία προσφέρονται κατ΄οίκον σε μοναχικά άτομα και σε οικογένειες ανέργων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Γίνεται φανερό ότι οι ανάγκες καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να συνεχίσει το έργο της χρειάζεται τη στήριξη όλων αυτών που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία της περιοχής μας  να συνδράμουν στην προσπάθεια  στήριξης και αλληλεγγύης  προς οικονομικά αδύναμες   και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης μας προσφέροντας ελαιόλαδο.


        Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας  καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής μας ,για τις προσφορές τους στην Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τα αρτοποιεία της περιοχής που καθημερινά προμηθεύουν την Τράπεζα με ψωμί καθώς και τις εθελόντριες που εργάζονται και προσφέρουν ακούραστα για την παρασκευή των γευμάτων κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο
2634027026 και στα γραφεία του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στη διεύθυνση Διός και Βυζαντίου –Κεφαλόβρυσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου