Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Νέο πολιτικό σχήμα;

Με αρκετή δόση καχυποψίας οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των κεντροαριστερών κινήσεων(Π80, Πολιτεία, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β….) κατάφεραν με τα πολλά να συναντηθούν απόψε στο Γκάζι σε μια πρώτη προσπάθεια αναζήτησης κοινής γλώσσας στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός νέου κεντροαριστερού ρεύματος και σχήματος ίσως, από μηδενική βάση που θα απαντά στα νέα δεδομένα της χώρας και θα έχε σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Ο γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι ζούσαμε σε ένα ανισόρροπο κόσμο, πάσχουμε από πολιτική εκπροσώπηση και πρέπει να υπάρξει σοσιαλδημοκρατία με καθαρούς όρους. «Ζούσαμε εμείς με δανεικά των παιδιών μας.  Η γενιά των 50αρηδων ζούσε με δανεικά από τη γενιά των αγέννητων» είπε χαρακτηριστικά
Παρόντες από τη ΔΗΜΑΡ ήταν ο βουλευτής και γραμματέας της ΚΕ Σπύρος Λυκούδης και ο Νίκος Μπίστης που έχει αναλάβει υπεύθυνος για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, και ο οποίος υποστήριξε ότι όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι κεντροδεξιοί που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό πρέπει να υπάρξει μια νέα κίνηση, ένα νέο φόρουμ που θα κινείται στον κεντροαριστερό χώρο.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ομιλία του πρώην υπουργού Γιώργο Φλωρίδη που κατέθεσε μια πρόταση με σκοπό την δημιουργία μια νέας σοσιαλιστικής κίνησης, μιας ένωσης κομμάτων τύπου ιταλικής ΕΛΙΑΣ ή ενός νέου σοσιαλδημοκρατικό κόμματος μέσα ουσιαστικά από την συγχώνευση των κεντροαριστερών κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου