Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη για το........ παραεμπόριο!



            Σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο και τους τρόπους αντιμετώπισής του πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Παναγιώτας Γαζή.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Δωρίδας, του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, του Υπολιμεναρχείου Ιτέας, της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Δελφών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Φωκίδας, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Άμφισσας και Ιτέας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας.
            Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που πλήττει σοβαρά, τόσο την ελληνική οικονομία, όσο και τις νόμιμες επιχειρήσεις, την απασχόληση και το συμφέρον των καταναλωτών, γι’ αυτό και στη σημερινή εποχή είναι αναγκαία όσο ποτέ η πάταξή του.
            Αφού επισημάνθηκε η έλλειψη κεντρικού συντονισμού και η επικάλυψη Υπουργείων και Υπηρεσιών, έγινε διεξοδική συζήτηση και μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε:
1.      Πέραν από τους μεμονωμένους υπηρεσιακούς ελέγχους της αγοράς, να συσταθούν άτυπα μικτά κλιμάκια από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, τα οποία, θα προβαίνουν σε ελέγχους σε όλους τους χώρους άσκησης εμπορικής δραστηριότητας.
2.      Να ευαισθητοποιεί η κοινή γνώμη μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του παραεμπορίου.
3.      Να κοινοποιηθούν οι τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών, στις οποίες θα μπορούν τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι καταναλωτές να καταγγέλλουν ή να δίνουν πληροφορίες για περιπτώσεις λαθραίας διάθεσης εμπορευμάτων, ώστε τα αρμόδια κλιμάκια να μπορούν να δρουν συντονισμένα κι αποτελεσματικά.
Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι η σύσκεψη αυτή ήταν η πρώτη σειράς συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, προκειμένου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου