Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Που Τσάροι για να… Αγιάσουν!


Τελώνης ήταν ο Ματθαίος, κατά τας Γραφάς. Τι Τελώνης, δηλαδή, ήταν ο τότε «Τσάρος» της οικονομίας, μιας τοπικής κοινωνίας στην Καπερναούμ!. Και όπως όλοι οι οικονομικοί «Τσάροι», έτσι και ο Ματθαίος,  ήταν «ο φόβος και ο τρόμος» των  φορολογούμενων πολιτών.
Έφαγε… Έφαγε… Έφαγε!... Ρούφηξε το αίμα του κοσμάκη!.. Όπως κάνανε και οι άλλοι οι… Τελώνες…..
Ο Ματθαίος, όμως, κάποτε κατάλαβε την αμαρτία του, μετάνιωσε και ακολούθησε τον Κύριο, επιστρέφοντας όλα του τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και αδικημένους! Και μετάνιωσε πραγματικά αφού η Εκκλησία μας τον ανακήρυξε «Άγιο», για να τον γιορτάζουμε σήμερα 16 Νοεμβρίου!..
Αφού και οι σημερινοί Τελώνες τον έχουν Προστάτη τους και κάθε 16 Νοέμβρη… τον γιορτάζουν!..
Πιστεύω, όμως, πως γιορτάζουν κατ’  επέκταση και οι «Τσάροι» της σημερινής Ελληνικής Οικονομίας, ως φυσικοί προιστάμενοι των… Τελώνων!...  Αυτοί οι «υπέροχοι άνθρωποι» που, όπως λένε κάποιοι, δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους Τελώνες –Τσάρους, καταπιεστές της Ρωμαικής εποχής!..
Μακάρι, δηλαδή, γιατί για σκεφτείτε να έχουν φάει το «καταπέτασμα» κάποιοι από τους σύγχρονους «Τσάρους της Οικονομίας» μας και μετά να το… μετανιώσουν και να επιστρέψουν «αυτοβούλως» τα κλοπιμαία στους Έλληνες και μετά να τους ανακηρύξουμε «Άγιους» και μετά από χρόνια να υπάρχει γιορτή, για παράδειγμα, του Αγίου Παπαντωνίου, του Αγίου Αλογοσκούφη, του Αγίου Βενιζέλου κλπ. Κλπ… (Τα ονόματα τα αναφέρω τυχαία, έτσι όπως τα θυμήθηκα, μιας και χρημάτισαν Υπουργοί Οικονομικών..)!..
Αλλά, δε βαριέστε….. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς, όπως λέγεται, δεν… φάγανε!..... Ούτε μας πάνε στην… Καπερναούμ!... Έτσι ησυχάστε!... Αλλά… Τι κρίμα!...
Πού…τσάροι, σήμερα, να… Αγιάσουν!...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου