Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΑΝΗ

Μεσημέρι 21/10/2012 παρευρισκόμενος σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Τ.Κ. Καταφυγίου, έγινα δέκτης έντονων διαμαρτυριών και καταγγελιών για την διακοπή νερού από το προηγούμενο βράδυ του Σαββάτου 20/10/2012 έως αργά το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει τις προετοιμασίες της εκδήλωσης και να αφήσει χωρίς νερό το μεγαλύτερο μέρος του χωριού που είχε γεμίσει από κόσμο. Κανονικά όμως νερό χωρίς καμία διακοπή είχαν οι κάτοικοι του βόρειου και βορειοδυτικού τμήματος του χωριού κατά μήκος της επαρχιακής οδού προς Αναβρυτή
Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα καμία ενημέρωση για το πρόβλημα αυτό. Σημειώνω εδώ ότι ολόκληρο το καλοκαίρι με πολύ κόσμο στο Καταφύγιο και με ποτίσματα Ιούλιο-Αύγουστο δεν είχαμε ούτε μία διακοπή νερού.
Ζητώντας ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Καταφυγίου για το πρόβλημα, μου είπε ότι έγινε μεγάλη κατανάλωση νερού για την προετοιμασία της εκδήλωσης, και ότι ξέμεινε το επάνω χωριό από νερό, μεταξύ αυτών και η επιχείρηση του και γι’ αυτό απομόνωσε το κάτω χωριό.
Περιέργως όμως η ενημέρωση που είχε γίνει και μεταφερόταν από δημότη σε δημότη στην πλατεία, έλεγε ότι παρότι ο Δήμος ενημερώθηκε δεν έκανε καμία ενέργεια και ότι υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χυδαία παραπληροφόρηση δεν προερχόταν από τον ίδιο τον Εκπρόσωπο της Τ.Κ. ή το περιβάλλον του.
Θεωρώ όμως ότι για τόσο σοβαρά προβλήματα η ενημέρωση πρέπει να γίνεται δημόσια και υπεύθυνα. Γι’ αυτό καλώ τον Εκπρόσωπο της Τ.Κ. να ενημερώσει με ανακοίνωση του τους Δημότες, γιατί δεν νοείται να γίνεται επιλογή και αποκλεισμός από την ύδρευση, μέρους του χωριού και μάλιστα του κέντρου που είναι τα μαγαζιά και στην πλατεία όπου θα γινόταν η εκδήλωση. Αν όντως υπήρχε έλλειψη νερού θα έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση των δημοτών και στην συνέχεια να κλείσει τους διακόπτες της δεξαμενής και όχι επιλεκτικά τους διακόπτες του μισού χωριού.
Τέλος κάνω έκκληση για συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, γιατί έτσι μόνο λύνονται τα προβλήματα που έχουν επιπτώσεις στον δημότη ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα

                                                                            Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ

                                                                                       ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου