Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΘΑΝ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: «H ανυπαρξία οδηγεί σε κινήσεις πανικού»


Δύο μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, όπου αποκαθηλώθηκε ο δήθεν εξορθολογισμός των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ (αυξήσεις από 13 % έως 53%) και αποδείχτηκε περίτρανα η αποτυχία του Προέδρου της κ. Σταυρόπουλου, ο οποίος καθαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από τον κ. Καρκατσούλη αφού με την υπογραφή του στο έργο της αποχέτευσης, χρέωσε περισσότερο από 2 εκατομμύρια τους πολίτες του δήμου Ναυπακτίας, ο κ. Μπουλές βγήκε με περίσσιο θράσος να ανακοινώσει εν μέσω καλοκαιριού στους συμπολίτες μας, ότι δεν θα υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2012 λόγω μη επάρκειας χρημάτων, στραγγαλίζοντας έτσι περαιτέρω την ήδη σπαράζουσα οικονομία του δήμου μας αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κ. Μπουλές είναι ο μοναδικός δήμαρχος που συμπληρώνει 2 ολόκληρα χρόνια θητείας χωρίς να έχει επιδείξει ούτε ένα έργο.
                Στη συνέντευξη που παραχώρησε, διατύπωσε σωρεία αναληθειών και ανακριβειών. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:
1-      Ισχυρίστηκε αύξηση του χρέους του Δήμου Ναυπάκτου κατά το τελευταίο έτος κατά 5 εκατ. ευρώ ενώ αυτό το ποσό ήταν το συνολικό περίπου χρέος όλων των δήμων που συνενώθηκαν. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στο τέλος του 2011, οι υποχρεώσεις του δήμου ήταν στα 4 εκατ. όταν τα χρήματα τα οποία περίσσεψαν από την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του δήμου λόγω της μείωσης της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων, ήταν ύψους 2.900.000€. Δηλαδή η δημοτική αρχή του κ. Μπουλέ σπατάλησε 900.000€ κατά το 2011 ενώ θα έπρεπε να έχει αποπληρώσει σχεδόν στο σύνολο τους τις υποχρεώσεις του Δήμου.
2-      Επέρριψε την ευθύνη στις υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να δικαιολογήσει την ανικανότητα του να εντάξει έστω και ένα έργο στο ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός στην Δυτική Ελλάδα που δεν έχει εντάξει ούτε ένα έργο οδοποιίας στο ΕΣΠΑ από τα 100 περίπου έργα οδοποιίας που εντάχθηκαν και βέβαια δεν έχει δημοπρατήσει και κανένα άλλο έργο από το ΕΣΠΑ.
3-      Ανέφερε ότι το 2012 δεν έλαβε ο δήμος ΣΑΤΑ, τη στιγμή που η 4Η δόση ΣΑΤΑ του 2011 ύψους 436.000€, η οποία και καταβλήθηκε από την 17η -1-2012, δεν έχει ακόμη κατανεμηθεί. Να προσθέσουμε ότι δεν εφήρμοσε ούτε κατ΄ελάχιστο  τις οδηγίες του κράτους περί αποπληρωμής των παλαιών οφειλών και εν συνεχεία τη δημιουργία νέων.
4-      Έκανε λόγο για ταμειακό υπόλοιπο το οποίο και επαρκεί μόνο για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων 2 μηνών ενώ έχει ταμειακό υπόλοιπο 3 εκ ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς υπαλλήλων για 10 ολόκληρους μήνες.
5-      Μίλησε για περικοπές ΚΑΠ ύψους 50%, αποφεύγοντας να αναφέρει ότι μειώθηκαν σημαντικά και οι μισθοί των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να περισσεύει σημαντικό ποσό στο ταμείο του Δήμου

Εν ολίγοις σύμφωνα με τον κ. Μπουλέ, για όλα φταίει το κράτος και ο ίδιος δεν ευθύνεται για τίποτα και το αποκορύφωμα είναι ότι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χρέος του είναι να συνομιλήσει με τους άλλους δημάρχους του νομού προκειμένου να αναδιοργανώσουν τους δήμους και το κράτος!
Όσο για την αναφορά του στο νερό, θα θέλαμε να γνωρίζουμε μήπως ξέχασε ο κ. Μπουλές τις περσινές μετρήσεις των πόσιμων νερών αλλά και την φετινή εγκληματική του αδιαφορία καθώς δεν πραγματοποίησε καμία μέτρηση του νερού στις τοπικές κοινότητες που εντοπίστηκε πέρυσι το πρόβλημα.
Σχετικά με την καθαριότητα, ας κρίνουν οι συμπολίτες μας. Επίσης, για τα χόρτα ας μην ξεχνά ο κ. Μπουλές ότι δαπάνησε 110.000€ για κοπές χόρτων το 2011 ενώ έργο κοπής χόρτων προϋπολογισμού 60.000€ υλοποιήθηκε από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη, όταν και πληρώθηκε ο εργολάβος. Πρόκειται για ένα έργο που έχει σταλεί ήδη στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ως μη γενόμενο.
Ευτυχώς που και σε μία στιγμή της συνέντευξης του, ο κ. Μπουλές πάνω σε μια κρίση αλήθειας, παραδέχτηκε τον πακτωλό χρημάτων που εξασφαλίστηκαν για την κατασκευή έργων κατά την προηγούμενη τετραετία τόσο στον πρώην Δήμο Ναυπάκτου όσο και στους υπόλοιπους πρώην δήμους, μιας και οι πρώην δήμαρχοι διεκδίκησαν και εξασφάλισαν χρήματα και έτσι έγιναν σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με ευχές και από την καρέκλα κ. Μπουλέ δεν γίνεται τίποτα! Για εσάς πάντα φταίνε οι άλλοι και εν προκειμένω το κράτος και ποτέ εσείς!
Όσο για τη δήθεν διαφάνεια και οικονομία του κ. Μπουλέ θα του θυμίσουμε μόνο μερικά νούμερα. Έχει δαπανήσει χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό 700.000€ και πλέον για μελέτες με απευθείας αναθέσεις, για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, έχει προσλάβει επιπλέον  4 ειδικούς συνεργάτες, γενικό γραμματέα και ιδιαιτέρα γραμματέα γραφείου του, οι αμοιβές των οποίων ξεπερνούν τις 200.000€ το χρόνο, έχει εκτινάξει τα πολιτιστικά στις 400.000€ και πλέον, έχει εκτοξεύσει τα καύσιμα σε ποσό που αγγίζει τις 350.000€ (αύξηση από 20.000€ (2011) σε 50.000€ (2012) για μετακίνηση διοικητικών υπηρεσιών, ουσιαστικά Δημάρχου, Αντιδημάρχων) και έχει αυξήσει συνολικά τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου. Ποιος μπορεί να πειστεί για εξορθολογισμό των δαπανών και δήθεν διαφάνεια από τον κ. Μπουλέ;

Τέλος, για ανάπτυξη ούτε λόγος! Ό,τι αναπτυξιακό είχε δρομολογηθεί (ΞΕΝΙΑ, δημοτικά σφαγεία, Πλατεία τ.δ. Λυγιά) παραπέμφθηκε στις καλένδες. Ό,τι θα μπορούσε να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Ναυπακτία (εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου, μαρίνα, Βιοτεχνικό πάρκο, Δασικό χωριό στην Πυλλήνη, Ευηνολίμνη στον Πλάτανο) στο μηδέν.
Και επειδή στην πολιτική κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, η διαπίστωση είναι η εξής: Καμία βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη, καμία μέριμνα για τις ανάγκες των συμπολιτών μας στους πρώην Δήμους, κανένα έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καμία αναπτυξιακή πολιτική και ασφυξία στην αγορά.
Η ανυπαρξία και η ανικανότητα αυτής της δημοτικής αρχής γίνεται κάθε μέρα πιο αισθητή και πιο επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου