Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αιτωλικό: Περιπολούν με καδρόνια οι κάτοικοι περιμένοντας τους Ρομά!


Αιτωλικό: Περιπολούν με καδρόνια οι κάτοικοι περιμένοντας τους Ρομά - Συγκέντρωση 200 ατόμων το απόγευμα  Καζάνι που βράζει, ξανά, η περιοχή
Φόβοι για σοβαρά επεισόδια εκφράζονται και πάλι για το πρόβλημα των ρομά στο Αιτωλικό και οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, την στιγμή που αύριο οι συλληφθέντες ρομά οδηγούνται στον ανακριτή
Περίπου 200 κάτοικοι του Αιτωλικού το απόγευμα συγκεντρώθηκαν κρατώντας καδρόνια στα χέρια και κάνοντας περιπολίες, αφού  είχαν πληροφορίες ότι ομάδες ρομά επρόκειτο να έρθουν για να συμπαρασταθούν στους ομοφύλους τους στο Αιτωλικό.
Νωρίτερα ομάδα 50 ατόμων φορώντας κράνη, έσπασαν φράχτες στον οικισμό των τσιγγάνων, κοντά στο στάδιο του Αιτωλικού, έναν οικισμό που είναι σχεδόν άδειος, αφού οι περισσότερες οικογένειες των ρομά που διέμεναν εκεί έχουν φύγει, πιθανώς σε συγγενείς τους στο Μεσολόγγι και αλλού.
Όλο το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην αυριανή προσαγωγή των τεσσάρων ρομά που κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς και τους τραυματισμούς κατοίκων του Αιτωλικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress  η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας έχει ζητήσει ενίσχυση από τουλάχιστον τρεις διμοιρίες, αφού θωρείται βέβαιο πως αύριο το πρωί θα συγκεντρωθούν πολλοί κάτοικοι του Αιτωλικού, αλλά και συγγενείς των συλληφθέντων.
Από εκεί και πέρα η πρωινή κατεδάφιση  οικίσκων από τον δήμο Μεσολογγίου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Αν και από την δημοτική αρχή τονίζεται ότι η κατεδάφιση ήταν απόλυτα νόμιμη, αυτό αμφισβητείται και σύμφωνα με πληροφορίες ρομά προτίθενται να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του δημάρχου Μεσολογγίου κ. Κατσούλη.
Κριτική επίσης ασκείται και για το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις έγιναν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγε μέρες μετά τα σοβαρότατα επεισόδια και τους τραυματισμούς στο Αιτωλικό.
Αύριο στα δικαστήρια του Μεσολογγίου αναμένεται να δώσουν το παρόν και μέλη της Χρυσής Αυγής με τον βουλευτή του κόμματος Κώστα Μπαρμπαρούση να ζητά την άμεση προφυλάκιση των συλληφθέντων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου