Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Άλλο και... τούτο!

Ερντογάν:"Δική μας η Ολυμπιακή Φλόγα"

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ότι ''η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα''.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρουν ότι ''είναι γελοίο να συζητάμε από πού προέρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα και ολόκληρη η παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

Σύμφωνα με το pamesports.gr, οι Τούρκοι μέσω επίσημης τοποθέτησης από τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς.Ο τελευταίος αποκάλυψε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ζήτησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια! Υπογράμμισε μάλιστα με προκλητικό τρόπο πως η… ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας είναι στην Τουρκία, με τους γείτονες μας να την… θέλουν πίσω στη χώρα τους!!!
Ο Σουάτ Κίλιτς, μίλησε στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση των δυο ανδρών, η οποία έγινε και στο πλαίσιο της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη.
«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της», ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού, ο οποίος ανέφερε ακόμα πως ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον Ζακ Ρονγκ για τα έργα που γίνονται στην Πόλη (είπε πως οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν την καλύτερη διοργάνωση που θα έχει γίνει ποτέ).
Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον πρόεδρο της ΔΟΕ τη λαχτάρα των γειτόνων μας, τόσο να διοργανώσουν Αγώνες, όσο και να τους… επιστραφεί η Φλόγα!
Να αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς όπως είπαμε (μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο) η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Σίγουρα αυτές οι δηλώσεις προκαλούν τουλάχιστον απορία… Με την Τουρκία να υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει, και θα πρέπει να της επιστραφεί!
Το θέμα φιλοξενεί και ο τουρκικός Τύπος, και στα ρεπορτάζ τους οι γείτονες επισημαίνουν πως η αντιπροσωπεία τους, για να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημά της, υποστηρίζει ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας. Αναφέρουν πως το έδαφος στην συγκεκριμένη περιοχή πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος και τονίζουν ότι σύμφωνα με τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική «πηγή» της Ολυμπιακής Φλόγας!

Δείτε και τα τουρκικά δημοσιεύματα, που αναφέρονται στο θέμα από την ιστοσελίδα, haberler.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου