Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Έρχεται... καύσωνας;

Ξεκινήστε Τώρα
 

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο, ενώ την Δευτέρα ο υδράργυρος φτάσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ στα δυτικά ενώ στο Αιγαίο θα αγγίξει τα 7 μποφόρ.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στην Αττική, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα ορεινά περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων, στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Ανατολικό, Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός, ενώ τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ,  στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τη Δευτέρα τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Τους 41 και πιθανώς τοπικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρες που κορυφώνεται ο καύσωνας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη, ενώ μόνο στα βόρεια της χώρας θα σημειωθεί μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου