Ξανά μανά… τα ίδια!.. ΕΚΛΟΓΕΣ 17 Ιουνίου, με το ίδιο δίλλημα
Ευρώ ή δραχμή;… Πατάτες.. γιαχνί!
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν φαίνεται να πτοούν τα άλλοτε δύο μεγάλα κόμματα, ΠαΣοΚ και ΝΔ, όσο και αν ο λαός «τα τιμώρησε» δια της ψήφου του!. Θεωρούν ότι «ήταν μια προσωρινή ψήφος διαμαρτυρίας», ότι ο Έλληνας «ξεχνά εύκολα» και ότι «αρκεί μια κινδυνολογία» για να «αποκατασταθεί η τάξη»! Να επαναφέρουν, δηλαδή, το «διπολισμό» για να εξασφαλίσουν τις «καρέκλες» τους, επανερχόμενοι στα χρόνια της εναλλάξ, μεταξύ των, διακυβέρνησης αλλά και να ικανοποιήσουν τα «αφεντικά – φίλους» τους τηρώντας «υποσχέσεις», συμφωνίες και οδηγίες!
Αυτό φαίνεται και από το ότι «απέφυγαν»(;) να σχηματίσουν μία κυβέρνηση συνασπισμού, οδηγώντας τους Έλληνες ξανά στις κάλπες, με το ίδιο δίλλημα, : «Ευρώ ή Δραχμή;», όπως ήταν κάποτε το «Καραμανλής ή τανκς;», «Σοσιαλισμός ή.. επάρατος;», «Ευρώπη ή απομόνωση» κλπ και είδαμε, που μας οδήγησαν!
Βέβαια το έργο τους σήμερα, δεν είναι και τόσο εύκολο αλλά με την καθοδήγηση των εταιρειών Marketing, και την «παρέμβαση» των Ευρωπαίων «φίλων», πιστεύουν πως θα πετύχουν!
Οι δυσκολίες, όμως, έχουν πολλά μέτωπα, με πρώτο και κυριότερο, το φαινόμενο «Τσίπρας» που «ως άλλος Ανδρέας του ‘81» , έλκει τις περισσότερο δοκιμαζόμενες, οικονομικά, τάξεις που απαριθμούν μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας!..
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, το ποσοστό του εκτοξεύτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την δεύτερη θέση στο τελικό αποτέλεσμα, με πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. και τρίτο το άλλοτε κραταιό ΠαΣοΚ. Σήμερα δε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει αυξήσει τα ποσοστά του και οραματίζεται… Κυβέρνηση!. Όμως… Η πολυγλωσσία και η απειρία του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με τις θέσεις του κυρίως στα θέματα «των Αλλοδαπών» και του Σκοπιανού, αποκαρδιώνει πολλούς και εμποδίζει μεγάλο αριθμό του εκλογικού σώματος, να τον ακολουθήσει! Μάλιστα, πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν και κάποια, όπως είπαν, «αλαζονεία» στην συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από την «απότομη άνοδο» του, που «έντεχνα» εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοί του βάζοντάς του παράλληλα και άλλες πολιτικές… «τρικλοποδιές»!
Άλλο εμπόδιο στα σχέδια Ν.Δ. και ΠαΣοΚ, είναι η παρουσία, στη Βουλή της «μιάς ημέρας», πολλών «συγγενών των» κομμάτων όπως του Πάνου Καμμένου, της «Χρυσής Αυγής» και η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, με σεβαστά ποσοστά και αριθμό βουλευτών, τα οποία μπορεί να έλαβαν αρκετούς ψήφους «διαμαρτυρίας», ωστόσο κρατώντας τις πολιτικές και τις «ΑντιΜνημονιακές» ή μη θέσεις τους, αναμένεται να δώσουν και πάλι το παρόν τους στη νέα Βουλή!
Το Κ.Κ.Ε. με τις δηλωμένες θέσεις του για έξοδο της Ελλάδας από τα ευρώ και την Ευρώπη, κρατά απλά σταθερά τα ποσοστά του.
Τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠαΣοΚ, ρίχτηκαν στη «μάχη» των β΄ εκλογών με το ίδιο ερώτημα: «Ευρώ ή δραχμή», αλλά το καθένα με τα δικιά του τακτική!.. Από την μία ο κ. Σαμαράς επαναφέροντας στη «γαλάζια πολυκατοικία» όσους για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί (ΛΑΟΣ) ή τους απομάκρυνε ο ίδιος (Ντόρα), ευελπιστεί για την … πρωτιά, υπό τα βάρος της συναίνεσής του στο β΄ Μνημόνιο! Και από την άλλη ο κ. Βενιζέλος, αφήνοντας κατά μέρος την «αυτοκριτική», άνοιξε μέτωπα προς όλες τις κατευθύνσεις και μιλά για «καραδεξιά και αριστερή δημαγωγία» χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα του λαού, τα οποία, στο κάτω –κάτω, συνετέλεσε να δημιουργηθούν και ίδιος ως υπουργός αλλά και το κόμμα του ως Κυβέρνηση δεκαετιών!
Εν κατακλείδι, τα κόμματα, έτσι σκέπτονται, έτσι ενεργούν και αυτά προσδοκούν! Ο λαός όμως;.. Είναι δυνατόν να παραβλέψει την ανεργία, την συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων, το ξύλο που «έπεσε» στο Σύνταγμα και στις διαμαρτυρίες «της άδειας κατσαρόλας», το ότι έχασε την αξιοπρέπειά του καταφεύγοντας στα Κοινωνικά συσσίτια της εκκλησίας και των φορέων ;.. Είναι δυνατόν να ξεχάσει την επιχείρησή του ή το μαγαζί που έκλεισε, τους αβάσταχτους φόρους, τις έκτακτες και πάγιες εισφορές και τα… χαράτσια;.. Ή μπορεί να είναι «ευγνώμων» για την λειτουργία ορισμένων «Κοινωνικών μαγαζιών» με προσφορές όπως αυτή της… πατάτας, που αποδείχθηκε σαν «μια ευκαιρία να αδειάσουν οι αποθήκες από την ελεγχόμενη ποιότητά της», και όταν τελείωσε, μέσα σε δύο μήνες η τιμή της επανήλθε στην αρχική των εμπόρων;
Ξεχνιούνται όλα αυτά;..
Προς τι, λοιπόν, το δίλημμα: «Ευρώ ή δραχμή»;.. Μήπως, μετά τις εκλογές για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, θα υπάρχει το ένα εκ των δύο;… Έτσι κι αλλιώς, με Ευρώ ή με δραχμή, θα νοσταλγούμε τις πατάτες… γιαχνί!!΄
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "νέο Άστρο"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου