Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εντεκα προτάσεις από τη ΝΔ για την ενσωμάτωση των τσιγγάνων

Μόνιμη εργασία και εγκατάσταση περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την κοινωνική ενσωμάτωση των τσιγγάνων, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Νέα Δημοκρατία, ως ο μόνος πυλώνας ευθύνης κι εγγύησης της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, προτείνει τα παρακάτω σημεία, με στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνικής ομάδας των Ελλήνων Τσιγγάνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης τους».

● Μόνιμη εργασία και εγκατάσταση των Ελλήνων Τσιγγάνων

● Ανάπλαση οικισμών - βελτίωση υγιεινής και ασφάλειας, μέσω Δήμων και κοινοτήτων

● Μείωση των επίπεδων αναλφαβητισμού. Δημιουργία προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας με ένταξη αυτού στο ΕΣΠΑ.

● Εφαρμογή του Ν. 3728/2008. Βάσει αυτού του νόμου, το 5% των αδειών των λαϊκών αγορών, ανήκουν στους Έλληνες Τσιγγάνους.

● Επίλυση του χρόνιου προβλήματος των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τη μεταφορά προϊόντων, διαφορετικών από την άδεια κυκλοφορίας.

● Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ΕΣΠΑ για τους Έλληνες Τσιγγάνους, στα οποία βαρύτητα θα δοθεί στην επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για δύο χρόνια, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

● Εκταμίευση των στεγαστικών δανείων της προγραμματικής περιόδου 2000 - 2006 με άντληση αδιάθετων κονδυλίων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ).

● Σύσταση συνεταιρισμών με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας και παράλληλες δράσεις προγραμμάτων κατάρτισης

● Επαναφορά όσων Ελλήνων Τσιγγάνων επιθυμούν να ζουν και να εργάζονται σε αγροτικές περιοχές. Δράση που συντείνει στη μείωση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας παράνομων μεταναστών.

● Ένταξη στα σώματα ασφαλείας, όσων προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και διαβιούν σε περιοχές έντονου κοινωνικού αποκλεισμού.

● Επαναφορά του νόμου 3710/2008 που αναφέρεται στη δυνατότητα θεωρητικής εκπαίδευσης και εξέτασης αναλφάβητων για την απόκτηση άδειας οδήγησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου