Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ: Εμφάνιση μασκέ..


            Πλήρως εναρμονισμένη με το κλίμα των ημερών η Ομόνοια εμφανίστηκε “μασκαρεμένη” και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα από τον Γρ. Λιακατά με 52-38. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της η απελπιστική επίδοση επιθετικά, αφού σημείωσε συνολικά μόλις 38 πόντους, από τους οποίους 19 στο πρώτο δεκάλεπτο και.. άλλους τόσους στο υπόλοιπο παιχνίδι!
            Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για την ομάδα της Ναυπάκτου με σφιχτή άμυνα και τρεξίματα στην επίθεση, που της έδωσε νωρίς νωρίς τη θέση του οδηγού στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό α’ δεκάλεπτο προηγούμενη με 19-11.
            Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο η Ομόνοια φόρεσε τη μάσκα της κακής ομάδας και έχοντας να αντιμετωπίσει μια κλειστή άμυνα ζώνης, αντιπαρέταξε αστοχία, κακές επιλογές στην επίθεση, χαλαρή άμυνα και λάθη που έδιναν τη μπάλα στους αντιπάλους. Έτσι η ομάδα του Αιτωλικού έτρεξε ένα συνολικό 17-6 και πήγε στα αποδυτήρια με 28-25 υπέρ της.
            Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικό για την έκβαση του παιχνιδιού. Η Ομόνοια παρά τη βελτίωση στις αμυντικές της επιδόσεις δεχόμενη 10 πόντους, συνέχισε να είναι τραγικά άστοχη και χωρίς υπομονή στην επίθεση, σκοράροντας συνολικά μόλις 2 (!).
            Παρόμοια ξεκίνησε και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, στην αρχή του οποίου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους. Κάπου εκεί η ομάδα της Ναυπάκτου φάνηκε να αφυπνίζεται και αφ’ενός μεν δυσκόλεψε τον αντίπαλο πιέζοντας στο κατέβασμα της μπάλας, αφ’ετέρου δε αύξησε την παραγωγικότητά της επιθετικά. Κατάφερε έτσι να ροκανίσει τη διαφορά μέχρι τους 9, περίπου 6 λεπτά πριν την εκπνοή, δείχνοντας ότι ενδεχομένως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Ωστόσο αυτό έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα της, καθώς η διαφορά δεν μειώθηκε περαιτέρω, αντιθέτως στα τελευταία λεπτά διευρύνθηκε κιόλας, μέχρι το τελικό 52-38.

            Επόμενο παιχνίδι είναι το τοπικό ντέρμπυ με τον πρωτοπόρο Ηρακλή Μοναστηρακίου, το Σάββατο 17 Μαρτίου στο κλειστό του Αντιρρίου (ώρα 19.00).

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 17-6, 10-2, 11-11

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κ.Παπούλιας): Ιωάννου 11, Κωνσταντίνου 7, Σχοινάς 6, Αποσκίτης 5 (1), Τσιφτιλής 4, Λουκόπουλος 2, Ράμμος 2, Σταυρόπουλος 1, Νικολάου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ηρακλής Μοναστηρακίου*              6

Ομόνοια Ναυπάκτου                         6

Λέων Α.Σ.**                                       5

Γρ. Λιακατάς*                                     5

Α.Ο.Κ. Ίναχος*                                  5
Απόλλων Μεσολογγίου**                3

έχουν κάνει το ρεπό τους

** έχουν παιχνίδι λιγότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου