Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ.... ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα

Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού από σήμερα εως και την Καθαρά Δευτέρα. Με τι καιρό θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού σε 10 πόλεις της Ελλάδας.
ΠΕΜΠΤΗΣτην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν αλλά από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και λιακάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε συννεφιές με τοπικες βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα νότια θα είναι κατά τόπους έντονες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες θα ειναι ισχυρές στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και το απόγευμα στις Κυκλάδες. Σιγά - σιγά όμως θα περιοριστούν όλο και νοτιότερα και ανατολικότερα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και και νότια ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν για λίγο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς στη δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗΠεριμένουμε άστατο καιρό με λίγες βροχές, ένα βοριαδάκι μέχρι 5 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκό και θερμοκρασία από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.
Aκούστε την πρόγνωση του καιρού της Πέμπτης...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΕνώ στις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας θα έχει αρκετό ήλιο και λίγα μόνο σύννεφα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές, με βροχές και καταιγίδες αλλά σιγά - σιγά ο καιρός θα βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 16 βαθμούς και στα νότια από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια, ανέμους βοριάδες εως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Aκούστε τι προβλέπει για την Παρασκευή ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός...

ΣΑΒΒΑΤΟΓενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Θα έχουμε λιακάδα, βοριάδες 3 με 4 το πολύ 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 7 εως 18 βαθμούς κελσίου.
Aκούστε την πρόγνωση για το ερχόμενο Σάββατο...

ΚΥΡΙΑΚΗΤην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι ιδιαίερα στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα αλλά το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 4 το πολύ μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Aκούστε την πρόγνωση για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς...

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑΠεριμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ άρα οι χαρταετοί όλοι θα υψωθούν και μάλιστα το απόγευμα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε τα ξημερώματα συννεφιά με βροχή αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί λίγο μέχρι τις 11.00 το πρωί όπου περιμένουμε να εμφανιστεί και λίγος ήλιος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς κελσίου αλλά απο το μεσημέρι και μετά η συννεφιά θα πυκνώσει και θα αρχίσει ένα ψιλόβροχο που θα έχει και την αισθηση του χιονόνερου καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει και το βράδυ θα φτάσει τους 6 βαθμούς κελσίου με βοριά που θα ενισχυθεί στα 5 με 6 μποφόρ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΕ 10 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, βοριάδες μέχρι 6 μποφορ και θερμοκρασία από 3 εως 10 βαθμούς.
- Καστοριά: Περιμένουμε νεφώσεις με λίγα χιονια κυρίως στα γύρω ορεινά αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 4 βαθμούς.
- Αλεξανδρούπολη: Περιμένουμε συννεφιές και ψιλόβροχο, ανέμους που θα φτάσουν στο Θρακικό πέλαγος τα 6 και ενδεχομένως τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 8 βαθμούς.
- Μετέωρα: Περιμένουμε αρχικά συννεφιές με βροχές αλλά από το απόγευμα και μετά θα υπάρξει διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 7 βαθμούς κελσίου.
- Βόλος: Περιμένουμε συννεφιές με βροχές το πρωί και ήλιο το απόγευμα, βοριάδες μέχρι 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 εως 8 βαθμούς κελσίου.
- Ναύπλιο: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλόβροχο και βροχές το πρωί, βορειοδυτικούς ανέμους μεχρι 4 μποφορ το απόγευμα όμως θα έχουμε και διαστήματα με ήλιο και τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 5 εως 12 βαθμούς.
- Μονεμβασιά: Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές και βροχές αλλά και θα υπάρξουν και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 9 βαθμούς κελσιου.
- Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλοβροχο συνεχώς, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.
- Πάρος: Περιμένουμε άστατο καιρό με διαστήματα με ήλιο αλλά και ψιλόβροχο, ανέμους που θα φτάσουν τα 7 και 8 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.
- Μυτιλήνη: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλόβροχο, βοριάδες που θα φτάσουν ανοιχτά τα 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς κελσιου. Πάντως στη Μυτιλήνη ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται από το βράδυ και μετά.

Δυστυχώς αυτή η ψυχρή εισβολή που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας και δεν αποκλείεται το επόμενο Σαββατοκύριακο το πρώτο του Μαρτίου να έχουμε και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου