Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μπάσκετ: Ομόνοια στα.... λιοντάρια!

            
            Πολύ κατώτερη του αναμενόμενου παρουσιάστηκε η Ομόνοια στο εντός έδρας παιχνίδι της για την τρίτη αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Όντας εκτός κλίματος παιχνιδιού για σχεδόν δύο περιόδους, έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και όσο και αν προσπάθησε να μαζέψει το παιχνίδι , έγινε τελικά βορά στις ορέξεις του Λέοντος από το Μεσολόγγι με 61-64.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Ναυπάκτου να μπαίνει μουδιασμένα και τους φιλοξενούμενους να «τρέχουν» ένα 2-8. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έσφιξαν στην άμυνά τους και γίναν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση  με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει στο 13-11
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε εξίσου καλά για την ομάδα του Κώστα Παπούλια, που παρ’ότι είχε αλλαγές στη σύνθεση, συνέχισε να είναι αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση φτάνοντας το σκορ στο 21-14. Η συνέχεια ωστόσο αποδείχτηκε ιδιαίτερα φουρτουνιασμένη, αφού  ο Λέων αύξησε την πίεσή του στο γήπεδο και την παραγωγικότητά του επιθετικά, έτρεξε ένα επί μέρους σερί 2-17(!) και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενος με 23-31.
Το δεύτερο ήμισυ του παιχνιδιού ξεκίνησε ακόμη πιο εφιαλτικά για την Ομόνοια. Μετά από ενάμισυ λεπτό παιχνιδιού έχασε με τεχνική ποινή και ντισκαλιφιέ  λόγω διαμαρτυρίας το Χωραφά και επανήλθε μετά από τη σύντομη διακοπή του παιχνιδιού με εμφανώς έντονο εκνευρισμό. Έτσι πέρα από τις βολές που δέχτηκε από τις τεχνικές ποινές, «έφαγε» ένα αναπάντητο σερί πόντων που ανέβασαν συνολικά τη διαφορά στους 18 υπέρ των αντιπάλων, κάνοντας φαινομενικά παιχνίδι τυπική διαδικασία στο εφεξής.
Από τα μέσα ωστόσο του τρίτου δεκαλέπτου το παιχνίδι μεταμορφώθηκε. Η ομάδα της Ναυπάκτου  γύρισε την άμυνά της σε ζώνη και άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Έτρεξε κάποιες φάσεις στον αιφνιδιασμό, σημείωσε κάποια τρίποντα και τελικά έφτασε σε θέση βολής λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα (61-62 μετά από έμμεσο τετράποντο- τρίποντο και φάουλ). Ακολούθως όμως ο Λέων κατάφερε να σκοράρει παρά τις διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ, χωρίς να μπορέσει η Ομόνοια να απαντήσει, με αποτέλεσμα το τελικό 61-64.
Συνολικά ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η Ομόνοια εμφανίστηκε θολωμένη, υπέπεσε σε σωρεία λαθών, είχε πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (ακόμη και από βολές), ήταν νευρική επιθετικά χάνοντας έτσι την δυνατότητα της νίκης, ακόμα και με απουσίες βασικών της παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 10-20, 18-21, 20-12

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κώστας Παπούλιας): Σχοινάς 14 (3), Τσιφτιλής 12, Κωνσταντίνου 9, Χωραφάς 8 (2), Αποσκίτης 8 (2), Καγκάνης 6, Λουκόπουλος 3, Κουγιουμτζής 1, Νικολάου, Ράμμος, Σοφιός

Η βαθμολογία

Ηρακλής Μοναστηρακίου               6
Λέων Α.Σ.                                          5
Ομόνοια Ναυπάκτου                                    5
Α.Ο.Κ. Ίναχος*                                  3
Απόλλων Μεσολογγίου                   3
Γρ.Λιακατάς*                                     3

* έχουν κάνει το ρεπό τους


Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι με το Γρ.Λιακατά στο Μεσολόγγι, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου