Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Bοριάδες, βροχές και χιόνια


Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα καταιγίδων στα νότια και κατά διαστήματα χιονοπτώσεων σε ορεινά και ημιορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές στα νότια και τα παραθαλάσσια των υπόλοιπων περιοχών, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή, κυρίως το πρωί, ενώ στα δυτικά θα καταγράψει μικρή άνοδο. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά, που από το απόγευμα θα επεκταθούν στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις από 3 ως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, από το απόγευμα όμως ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου