Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Βαριές» ποινές για Ρόδο, Φωκικό

 
Οι αμαρτίες των ομάδων με χρωστούμενα σε πρώην ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Αυτή τη φορά είναι η σειρά των Ρόδου και Φωκικού να δεχτούν ποινή αφαίρεσης δυο βαθμών για όλους τους αγώνες στα πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μέχρι να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα, τα μεν «ελάφια» στον Ρικάρντο Βιγιάκ, οι δε Αμφισσιώτες στον Νίκο Νταλαπέρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν την από 30/03/2011 με αριθμό πρωτ. ΕΠΟ 11.029/30-03-2011 αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAC κατά της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ». Επιβάλλει και ενεργοποιεί τις επιβληθείσες, δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 59/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ». Ειδικότερα, επιβάλλει και ενεργοποιεί σε βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ με την επωνυμία «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης ΠΑΕ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον ή στο επόμενο πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των εννέα χιλιάδων ΕΥΡΩ, με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας επί των επιμέρους αυτού κονδυλίων από την επίδοση της προσφυγής του αυτής και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως αυτού, καθώς και του ποσού των διακοσίων ΕΥΡΩ για τη δικαστική του δαπάνη.

2. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν την από 27/04/2011 με αριθμό πρωτ. ΕΠΟ 14.371/28-04-2011 αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΑΛΑΠΕΡΑ κατά του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Α.Σ. Ο ΦΩΚΙΚΟΣ». Επιβάλλει και ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 78/2011 απόφασης του παρόντος δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Α.Σ. Ο ΦΩΚΙΚΟΣ». Ειδικότερα, επιβάλλει και ενεργοποιεί σε βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Α.Σ. Ο ΦΩΚΙΚΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει το καθ’ ου ΤΑΠ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, ή στο επόμενο πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των πέντε χιλιάδων επτακοσίων ογδόντα δύο ΕΥΡΩ, εντόκως νομίμως κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο σκεπτικό της υπ’ αρίθμ. 468/2010 απόφασης της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και μέχρι πλήρους εξοφλήσεώς του, καθώς και του ποσού των εξακοσίων Ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη και στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας, συμφώνως με το διατακτικό των υπ’ αρίθμ. 468/2010 και 70/2010 Αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αντίστοιχα, κατά τα ανωτέρω».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου