Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εν αναμονή της.... Έκθεσης!

Η Κομισιόν και οι χώρες της Ευρωζώνης θα περιμένουν την έκθεση του κλιμακίου της τρόικας, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, και στη συνέχεια θα διαμορφώσουν τόσο τη μορφή της νέας στήριξης προς την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της όσο και το νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ολι Ρεν, αρμόδιος επίτροπος.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προκύπτουν από τις χθεσινές δηλώσεις για την Ελλάδα του αρμόδιου επίτροπου, Ολι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την υιοθέτηση, από την Κομισιόν, του Προγράμματος Στήριξης της Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με το Φινλανδό επίτροπο, είναι πρόωρη, αυτή τη στιγμή, οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με το περιεχόμενο ενός νέου «πακέτου» για την Ελλάδα και τον προσδιορισμό των δανειακών αναγκών για το 2012.
Οπως είπε, στην Αθήνα βρίσκεται ήδη το βασικό κλιμάκιο της τρόικας με μια διπλή αποστολή, την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την αξιολόγηση της δυνατότητας εξυπηρέτησης του χρέους. «Τα αποτελέσματα των δύο αξιολογήσεων θα τα έχουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και τις οριστικές αποφάσεις ελπίζω ότι θα τις λάβουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Επίτροπος.
Ο κ. Ρεν χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος που επιτεύχθηκε το 2010, την οποία εκτίμησε σε 7-8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις τώρα είναι η αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Ο επίτροπος χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται στη λογική πως «όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου