Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Β΄ & Γ΄ Εθνική

Έρχονται αλλαγές σε Β' και Γ' Εθνική Κατηγορία

pdf print send to friend
Μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα οι αποχωρήσεις των συλλόγων στη διάρκεια της Δ΄ εθνικής να μην ήταν πολλές, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό στη νέα περίοδο να υπάρξουν πολλές ομάδες που δε θα δηλώσουν συμμετοχή. Ο προβληματισμός στους ανθρώπους των συλλόγων έχει φθάσει σε πολλές περιπτώσεις στα όρια απελπισίας, διότι τα οικονομικά βάρη εξακολουθούν να είναι δυσβάσταχτα και δεν μπορούν να βρουν βοήθεια από πουθενά.

Δεν είναι, άλλωστε, υπερβολή, ότι σε κάποιες περιπτώσεις νομών, οι πρωταθλήτριες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος σκέφτονται να μην κατεβούν στο νέο πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο θεωρούν και αρκετές ομάδες που εξασφάλισαν ήδη την παραμονή τους στη Δ΄ Εθνική.

Συγχώνευση κατηγοριών:
Καθοριστική ημερομηνία θα είναι η 3/6, που θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Όλα συνηγορούν ότι στη συγκεκριμένη συνέλευση θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ 2 (Γ΄ εθνικής) και της Δ΄. Οι δύο κατηγορίες πρόκειται να συγχωνευτούν, κάτι που σημαίνει τον υποβιβασμό αρκετών συλλόγων στο τοπικό πρωτάθλημα και τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας με συγκεκριμένο αριθμό ομάδων (οι γνώμες διίστανται και υπάρχουν πληροφορίες για «περιφερειακό πρωτάθλημα» 6 ομίλων). Η νέα κατηγορία θα περάσει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και οι ομάδες θα είναι ερασιτεχνικές.

Και τη Β' Εθνική:
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει σκέψη ακόμα και για τη Φούτμπολ Λιγκ (την παλιά Β΄’ εθνική), όπου δεν αποκλείεται να ισχύσει καθεστώς ημιεπαγγελματιών ποδοσφαιριστών! Είναι κάτι που έχει να κάνει με τα χρήματα που πηγαίνουν ως επί το πλείστον στη Σούπερ Λίγκα.

Αναμένεται θερμό...μήνας μέχρι τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, πάντως οι αλλαγές που έρχονται είναι μεγάλες και το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και σε ποιο βαθμό, την ώρα που πολλοί παράγοντες στη Δ΄ εθνική σκέφτονται να τα παρατήσουν, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.


Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου